Na obisku danska akademija Oure

Rokometašice Krima Mercatorja se po vrnitvi z reprezentančnih obveznosti že pripravljajo na evropski spektakel proti FTC-ju. Na enem prvih treningov so se jim pridružili mladi rokometaši in rokometašice danske Oure håndbold Akademi.

Danska akademije je na delovnem obisku v Sloveniji že nekaj dni, pomerili so se tudi proti kadetski reprezentanci, za katero so igrale tri mlade krimovke – Nika Ocepek, Elena Erceg in Ina Simič. V akademiji svoje znanje izpopolnjuje večina danske reprezentance letnika 2005-2006.

V času obiska sta Krim Mercator in omenjena akademija sklenila zavezo, s katero se začenja poglobljeno sodelovanje na področju mladih. V prihodnosti bodo tako mlade danske rokometašice večkrat potovale v Slovenijo, kjer bodo organizirani tudi skupni workshopi.

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: »Sklenili smo poglobljeno sodelovanje z akademijo, kjer so znanje razvijali najboljši danski rokometaši, tudi Mikkel Hansen. V prihodnje načrtujemo njihov ponovni obisk v Ljubljani, s skupnimi treningi in prijateljskimi tekmami z mlajšimi selekcijami. Takšno sodelovanje prinaša širjenje vezi, socialnih stikov, prinaša nova znanja in bližnje spoznavanje z njihovo kulturo in načinom življenja. Vse to bi radi ponudili našim mladim rokometašicam in njihovim trenerjem, zato načrtujemo tudi skupne workshope.«