Krimovke zanesljivo prek tretje ekipe prvenstva

Rokometašice Krima Mercatorja tekmovanje v 1. ženski rokometni ligi nadaljujejo v suverenem ritmu. Na zaostali tekmi 13. kroga so s 34:18 porazile celjsko zasedbo Z'dežele, ki na lestvici zaseda tretje mesto. Oceane Sercien Ugolin je dosegla osem zadetkov, ljubljanske rokometašice tekmovanje nadaljujejo v soboto, z gostovanjem v Žalcu.
Krim Mercator - Z'dežele 34:18 (16:7)
četrtek, 10. marec, ob 19.15, Center Stožice – 38 gledalcev
Sodnika: Robin Markun, Robert Mavec - Delegat: Slavko Palačkovič
Krim Mercator: Jurič 3, Stanko 3, Sercien Ugolin 7, Pineau 3, Abina 4, Žabjek, van Kreij 1, Klemenčič 4, Miklič, Ljepoja, Varagić, Ngombele 4, Polak, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 5, Risović.
Z'dežele: Krajnc L. 4, Bon Brzin 2, Vrček, Regner 1, Krajnc Zagrušovcem, Perić, Marciuš, Pišek 1, Dobnik, Čerenjak, Marković 1, Strnad 9, Krajnc A., Naveršnik.
7-metrovke: Krim Mercator 2 (1), Z'dežele 8 (8)
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Z'dežele 6 minut

Tigrice so v tem tednu že odigrale tekmo, v torek so bile boljše od četrtouvrščene Krke (43:27). Tigrice so se z zmago proti ekipi Z’dežele ponovno zavihtele na vrh lestvice, s 26 točkami so ob dveh odigranih tekmah manj zdaj poravnane z ajdovskim Mlinotestom.

Varovanke Nataše Derepasko ne računajo na dopust. V soboto se bodo proti Žalcu pomerile ob 19. uri, v sredo pa bodo zopet igrale doma – proti Litiji ob 19.15. Pred evropskim spektaklom proti FTC-ju, se bodo v soboto 19. marca pomerile še na gostovanju proti Velenju (19.00).

Vstopnice za evropski dovoboj proti FTC-ju kmalu na voljo

Tigrice bodo mesto v četrtfinalu lovile na dveh tekmah proti izvrstni madžarski zasedbi. Prvo tekmo bo gostila kultna Hala Tivoli, v soboto, 26. marca, ob 16.00. Vstopnice bodo kmalu na voljo prek sistema mojekarte.si.