Na Norveškem zmanjkalo moči

Rokometašice Krima Mercatorja žal tudi tokrat niso uspele premagati uroka dvorane Aquarama Kristiansand. Kljub izjemni borbi ter igri brez Barbare Lazović in Jovanke Radičević so bile tekmice močnejše s končnim izidom 29:23.

Začelo se je zaskrbljujoče. Rokometašice Vipersa Kristiansanda so hitro povedle … in to kar s šestimi goli prednosti. A vodstvo ni trajalo tako dolgo, kot so gostiteljice načrtovale. Tigrice so se z odločnejšo igro v obrambi ”vrnile med žive”. V 15. minuti je Tatjana Brnović prestregla žogo tekmic in s tem svoji ekipi priborila prvo priložnost za izenačenje. Ta se sicer ni izšla. Je pa uspelo kasneje. Ob koncu 17. minute je Brnovićeva rezultat poravnala na 9:9, za prvo vodstvo Adžićevih varovank na tekmi pa je zadela Daria Dmitrieva.

Ob koncu prvega polčasa je ljubljanska zasedba sicer nekoliko popustila, a ne dovolj, da bi si Norvežanke priigrale občutnejšo prednost. Izid prve polovice srečanja je z izjemnim zadetkom postavila Tamara Mavsar, na drugi strani pa je piko na i s še bolj fantastično obrambo dodala Barbara Arenhart. Brazilka med vratnicama Krima Mercatorja je v 30 minutah zbrala kar devet obramb.

V drugi del obračuna so rokometašice v črnih dresih krenile enako kot v prvega – z zadetkom Tamare Mavsar s črte sedmih metrov. Le nekaj trenutkov kasneje si je Aleksandra Rosiak privoščila drugo izključitev na tekmi, Arenhartova pa je še naprej blestela v vratih. Med drugimi je ubranila tudi najstrožjo kazen Anne Vyakhireve.

Naslednji evropski preizkus bo v soboto, 20. januarja (18.00), ko tigrice gostujejo v Budimpešti pri FTC-ju. Prenos tekme bo na Areni Sport in Kanalu A ter Voyu.

Dvominutna kazen je ljubljanski vlak nekoliko upočasnila. Vipers je znova uspel zbežati na štiri gole prednosti, ki pa je Ljubljančanke niso več uspele izničiti.

Šest zadetkov je za Krimovo družino tokrat dosegla Mavsarjeva, še enega več pa Dmitrieva, ki je bila izbrana tudi za igralko tekme.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Za zmago proti evropskemu prvaku bi potrebovali več. Naš trenažni proces v zadnjih dneh ni bil 100 %, poznal pa se je tudi manjko dveh pomembnih igralk. Vipers je bil boljši, mi pa smo se nekaj naučili. Zdaj že pogledujemo proti naslednjim izzivom, sobotnemu obračunu proti FTC-ju.«

Barbara Arenhart, vratarka RK Krim Mercator: »Slabo smo začeli, a smo se v nadaljevanju pogumno borili. V drugem delu srečanja nam je zmanjkalo moči, kar je po mojem mnenju odločilo tekmo. Viper je imel boljšo obrambo. Kljub vsemu ostajamo v dobrem položaju, naše možnosti za še boljši položaj pa ostajajo odprte.«

Vipers (NOR) : Krim Mercator 29:23 (14:12)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (10. krog); 13. januar 2024 (18.00); Kristiansand, Norveška

Sodnici: Cristina Lovin, Simona Raluca Stancu (Romunija); delegat: Päivi Mitrunen (Finska)
Vipers Kristiansand: Börjesson, Sercien-Ugolin, Roberts 7, Jonassen, Waade, Vyakhireva 7, Hove, Lunde, Hesselberg 1, Tchaptchet Defo 1, Arcos Poveda 2, Tomac, Abbingh 4, Naes Andersen 3, Schulze, Knedlikova 4.
Krim Mercator: Jurič, Stanko 1, Pineau, Mavsar 6, Spreitzer, Dmitrieva 7, Arenhart, Klemenčič 1, Vojnovič, Erceg, Varagić 1, Ngombele, Brnović 4, Rosiak, Abina, Grbić 3.
7-metrovke: Vipers Kristiansand 7 (6), Krim Mercator 6 (4).
Izključitve: Vipers Kristiansand 4 min, Krim Mercator 8 min.


FOTO: Terje Refsnes / Vipers Kristiansand