Drugo gostovanje v nizu, tokrat proti FTC-ju

Po domačem obračunu proti Rapidu in gostovanju v Kristiansandu je zdaj na sporedu še pot v madžarsko prestolnico. Tigrice se bodo s FTC-jem srečale v soboto, 20. januarja, ob 18.00.

Prvi medsebojni obračun se je končal pozitivno. Morda celo več kot to. Ekipi sta se takrat srečali v Areni Stožice, končni rezultat pa je bil 32:26 v korist domače zasedbe. Od takrat so varovanke Allana Heina zbrale tri zmage in tako zasedajo šesto mesto v skupini B.

Tekmo Krim Mercator – FTC bo v soboto ob 18. uri v neposrednem prenosu mogoče spremljati na Arena Sport 1 in Voyu.

V skupini, kjer so ekipe precej izenačene, zato bo štela vsaka naslednja tekma. Vsaka sekunda na rokometnem parketu bo odločala o potnicah v nadaljevanje najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Tigrice se tega zavedajo, zato motivacije med njimi ne manjka. Pripravljene so na boj do zadnjega zvoka sirene.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RK Krim Mercator (@rkkrim)

Kaj pred tekmo s FTC-jem pričakujejo v Krimovem taboru?

Proti Vipersu nismo bili v popolni postavi, manjka pa nismo uspeli zapolniti. Verjamem, da bomo v soboto precej boljši. FTC zelo dobro poznamo. Od zadnjega medsebojnega srečanja se je veliko spremenilo. Njihova forma se je dvignila, zato vemo, kaj nas čaka. Vsaka tekma je zdaj za biti ali ne biti – tako za nas kot za njih.

Dragan Adžić, trener

Nerade izgubljamo, a to je sestavni del športa. Proti Vipersu smo se veliko naučili. Teden smo začeli v ponedeljek – s popolno osredotočenostjo na nove izzive. Pričakujemo tesno tekmo z glasno atmosfero. Zavedamo se pomembnosti in rečem lahko, da smo pripravljene.

Barbara Arenhart

Želimo si pomembne zmage. Zavedamo se, da nas čaka zahtevno gostovanje, ne glede na to da smo proti njim v Ljubljani igrale na zelo visoki ravni. FTC je od takrat dvignil formo, a dobro smo se pripravile. Vemo, kje so njihove pomanjkljivosti in kaj moramo mi popraviti.

Tamara Mavsar