Tri v vrsto!

Zmagovalni niz Krimovk se nadaljuje! Tudi po sobotni tekmi proti lanskim finalistkam elitne EHF Lige prvakinj, rokometašicam madžarskega FTC-Rail Cargo Hungaria. Ozračje v Areni Stožicah je bilo naelektreno, borba na parketu še toliko trša, veseleje ob koncu pa neopisljivo. 32:26 za tretjo zmago v nizu in drugo zapored pred domačimi navijači.

Prva polovica prvega polčasa obračuna v stoženski lepotici je bila izenačena. Vse do 16. minute, ko je bila na gostujoči strani izključena nekdanja tigrica Dragana Cvijić. Trat je Daria Dmitrieva rokometašice v modrih dresih z dvema zaporednima zadetkoma povedla v vodstvo s +3, kasneje pa je za povečanje zaloge svoje dodala še vselej razpoložena Tamara Mavsar. Do odmora je prednost še nekoliko narastla.

In tukaj se ni končalo. Odlična predstava varovank Dragana Adžića se je nadaljevala tudi v drugem delu srečanja. Ekipa je letela na krilih domačih navijačev in zadevala … Gol za golom. Kriza Madžark je bila iz minute v minuto globlja, veselje tigric po koncu pa toliko slajše. Končalo se je z 32:26. In tretjo zaporedno evropsko zmago!

Najboljša strelka tekme, ki si jo je ogledala tudi predsednica države ga. Nataša Pirc Musar, je bila tokrat Daria Dmitrieva z osmimi zadetki, sedem jih je dodala Tamara Mavsar.

Naslednja evropska tekma Krimovo družino čaka v nedeljo, 1. oktobra, ob 16.00, ko bodo tigrice gostovale pri danskem Ikastu. Na domači parket se vračajo v nedeljo, 21. oktobra, ko v Halo Tivoli prihajajo aktualne evropske prvakinje, rokometašice Vipers Kristiansanda. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Čestitke tekmicam za odlično borbo. Mi smo na drugi strani uresničili vse, kar smo se dogovorili. Zahvala gre igralkam. S to zmago smo potrdili dobro igro na obeh prvih tekmah. Gremo naprej!«

Maja Vojnovič, vratarka RK Krim Mercator: »Tekma ni bila tako enostavna, kot je izgledalo. Ves čas smo igrale zelo dobro. Soigralke so bile odlične v obrambi, kar je bilo meni v pomoč. Izjemne so bile tudi v napadu. Igra je tekla. Presrečna sem!«

Krim Mercator : FTC (MAD) 32:26 (15:10)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (3. krog); 23. september 2023 (18.00); Arena Stožice (Ljubljana), 3500 gledalcev

Sodnici: Tatjana Prastalo, Vesna Balvan (BIH); delegat: Vladimir Sokol (Hrvaška)
Krim Mercator: Radičević 4, Stanko 2, Pineau, Mavsar 7, Spreitzer, Dmitrieva 8, Arenhart, Klemenčič 2, Vojnovič, Zulić, Varagić 2, Lazović 2, Brnović 2, Rosiak 1, Abina, Grbić 2.
FTC Rail-Cargo: Edwige, Janurik, Kisfaludy 2, Harsfalvi 1, Böde-Biro, Kovacs 1, Bölk, Marton 2, Tomori, Malestein 2, Kukely, Simon 5, Klujber 8, Cvijić 2, Lekić 2, Szöllosi-Zacsik 1.
7-metrovke: Krim Mercator 0 (1), FTC 2 (2).
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, FTC 4 minute.

Fotogalerija