Oslabljene v boj za prvo zmago v Kristiansandu

Krimovke v soboto, 13. januarja, ob 18.00, gostujejo pri norveškemu Vipersu, aktualnemu evropskemu prvaku. Tekmo bo mogoče spremljati na Arena Sport 2, Kanalu A ter Voyu.

Elitna EHF Lige prvakinj se v hitrem ritmu nadaljuje. V soboto je čas za nov preizkus. Čas za nov par točk za rokometašice Krima Mercatorja. Tokrat tigrice potujejo na sever Evrope – natančneje v norveški Kristiansand, od koder še nikoli niso prišle nasmejanih obrazov. Morda bo tokrat drugače.

Tekma 10. kroga EHF Lige prvakinj bo na sporedu v soboto, 13. januarja, ob 18.00, Krimovkam pa bo nasproti stal vselej močan Vipers. Ekipa, ki ji v zadnjih treh sezonah v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju ni bilo para, letos (vsaj za zdaj) še ni potešila svojih apetitov. Trenutno varovanke Tomáša Hlavatýa zasedajo skromno šesto mesto na lestvici skupine B in imajo za Adžićevo četo eno zmago zaostanka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RK Krim Mercator (@rkkrim)

Dve točki so doma uspele odščipniti FTC-ju (37:26) in Rapidu (35:30), na gostovanju v Lubinu pa so bile s 34:20 boljše od gostiteljic. Kako je bilo v Ljubljani? Iztržile so remi. To pomeni, da so Krimovke v tej sezoni že dokazale, da so konkurenčne tudi aktualnim evropskim prvakinjam. In naj bo v soboto znova tako.

Srečanje iz Kristiansanda, kamor se z ekipo zaradi bolezni nista odpravili Jovanka Radičević in Barbara Lazović, bo v neposrednem prenosu mogoče spremljati na Arena Sport 2, Kanalu A ter Voyu.

Kaj pred gostovanjem pri Vipersu pričakujejo v taboru Krima Mercatorja?

Srečujemo se z izzivi, na katere nimamo vpliva. Na pot zato ne bosta potovali Jovanka Radičević in Barbara Lazović. Tudi Alja Varagić ima nekaj zdravstvenih težav. Vseeno verjamem, da bomo ponovno pokazali nekaj pozitivnih stvari, ki smo jih prikazali proti Vipersu v Tivoliju.

Dragan Adžić, trener

Res je lepo novo leto začeti z zmago. Verjamem, da bomo nadaljevale v tem ritmu. Pripravljamo se na to in verjamemo v to. Kljub vsemu moramo na začetku vsakega obračuna tekmice najprej ”potipati”. Vipers pozna nas, mi njih, ampak upam, da se bo tekma končala v našo korist. Energija v ekipi je zdaj super.

Nina Spreitzer

Zagotovo je bila zmaga proti Rapidu zlata vredna. Dala nam je dodaten zagon in dokaz, da treniramo prav. V tekmo proti Vipersu gremo zato sproščeno, a vseeno z željo po zmagi.

Maja Vojnovič