Na Madžarsko z lepo popotnico

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 2. aprila, ob 16. uri čaka povratni dvoboj EHF Lige prvakinj proti madžarskemu FTC-ju, ki bo odločal o napredovanju v četrtfinale elitnega evropskega tekmovanja. V Erd Areni bodo tigrice branile prednost sedmih zadetkov s prve medsebojne tekme v Tivoliju (33:26).

Krimovke so v tej sezoni že gostovale na Madžarskem. Januarja so proti Györu sicer zabeležile visok poraz (27:40), kar pa ni bilo odločilno. Na popravnem izpitu se bodo varovanke Nataše Derepasko pomerile s FTC-jem. V Budimpešto se odpravljajo z lepo popotnico, saj so bile na prvem srečanju od madžarskih tekmic boljše za sedem zadetkov.

V Tivoliju sta se izkazali predvsem Ana Gros, ki je tigrice okrepila pred izločilnimi boji evropskega tekmovanja, in Jovana Risović. Prva je 13-krat premagala nasprotni vratarki in bila na koncu izbrana za igralko tekme, uspešne napade pa je z izjemno predstavo med vratnicama dopolnila Risovićeva, ki je skupaj zbrala kar 17 obramb. Kljub lepi prednosti pred povratnim dvobojem, se v ljubljanskem taboru zavedajo, da naloga ne bo lahka.

V soboto jim bodo v pomoč tudi najbolj zvesti navijači Krimove družine, ki se bodo proti madžarski prestolnici odpravili s posebnim navijaškim avtobusom, na tekmi pa bodo Ljubljančanke glasno spodbujali, da bi jim znova uspela uvrstitev v četrtfinale EHF Lige prvakinj.

 

FOTO: kolektiff images