Na Madžarsko po zmago

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto, 2. aprila, ob 16.00, odigrale povratno tekmo končnice EHF Lige prvakinj. Na prvi tekmi v Hali Tivoli so bile boljše s 33:26. Erd Areno bodo preizkusile v petek popoldne. Na gostovanje potuje tudi poln avtobus navijačev. 
EHF LIGA PRVAKINJ
Erd, Madžarska
FTC (MAD)
16.00
Krim Mercator
Sobota, 2.4.2022


»Vsaka rokometašica, ki je že igrala v tej dvora
ni ve, da je znana po glasnih navijačih, a nas to ne bo ustavilo,« je pred zbranimi novinarji povedala Tjaša Stanko»Tudi me bomo imele svojo podporo in navijanje izkoristile v svoj prid,« dodaja. »Razlika ni majhna, a že zgodovina nas uči, da ni samoumevna,« je poudarila Nataša Derepasko in ob tem spomnila na tekmo Slovenije in Hrvaške, kjer so Slovenci stopili devet zadetkov zaostanka in nato zmagali. »Naredili bomo vse, da zmagamo,« je tudi cilj Derepaskove. Trojica se zaveda, da prostora za kalkulacije ni.

Tekmo med FTC-jem in RK Krim Mercator, ki se prične ob 16. uri, bo prenašala Arena Sport 1.

»Na prvi tekmi je bila ključna Risovićeva, svoje je naredila tudi Ana Gros,« je izpostavila Derepaskova, ki se zaveda, da je klub z zadnjima novinkama – Ano Gros in Tatjano Brnović – dobil izjemno strelko z razdalje in igralko, ki je odlična tako v napadu, kot tudi v obrambi. »V tem tednu smo dobro trenirale, skušamo popraviti sobotne napake in nadgraditi našo igro. Imamo odlično izhodišče in ciljamo na zmago,« je dodala Jovana Risović, ki poudarja, da morajo igrati na polno od prve do zadnje minute. »Ne gremo branit rezultata, ampak zmagat!« je potrdila tudi Stankova.

Tekmo si bodo s tribun madžarske dvorane ogledali številni navijači, ki potujejo na gostovanje, med gledalci bodo tudi naši sponzorji, župan Mestne občine Ljubljana in človek, ki je vseskozi tesno povezan s klubom, g. Zoran Janković ter predsednik Rokometne zveze Slovenije, g. Franjo Bobinac. Tekmo bo prenašala tudi Arena Sport 1.