Krimovke med osem v Evropi!

Rokometašice Krima Mercatorja so kljub porazu na gostovanju v Erd Areni na Madžarskem ubranile prednost sedmih zadetkov s prve tekme prvega kroga končnice EHF Lige prvakinj in se uvrstile med osem najboljših v Evropi. Tekma v gosteh se je končala z izidom 26:22 (8:10). Najbolj razpoložene igralke ljubljanske ekipe so bile Ana Gros in Paula Posavec s štirimi zadetki, tri so dodale Nataša Ljepoja, Katarina Krpež-Šlezak in Andrea Lekić.
FTC (MAD) : Krim Mercator 26:22 (8:10)
sobota, 2. april, ob 18.00, Erd Arena – 2200 gledalcev
Sodnici: Jelena Vujačić, Andjelina Kazanegra (Črna gora); Delegatka: Janka Stasova (Slovaška)
FTC: Edwige 1, Ballai, Szucsanszki, Csiszar Szekeres, Janurik, Kisfaludy, Harsfalvi, Stolle, Kovacs 1, Bolk 2, Marton 4, Malestein 4, Klujber 10, Szollosi Zacsik 1, Grbić 3, Suba.
Krim Mercator: Radosavljević 1, Stanko 2, Sercien Ugolin, Pineau, Žabjek, van Kreij, Arenhart, Posavec 4, Klemenčič, Ljepoja 3, Varagić, Krpež Šlezak 3, Brnović 2, Risović, Gros 4, Lekić 3.
7-metrovke: FTC 7 (5), Krim Mercator 2 (2)
Izključitve: FTC 4 minute, Krim Mercator 4 minute

Tekmo v polni dvorani na robu Budimpešte so z natančnim zadetkom tvorile gostiteljice, Tjaša Stanko je v četrti minuti izenačila. Jovana Risović je kmalu začela zbirati ubranjene strele, do polčasa jih je ustavila devet, kar je podžgalo tudi glasne Krimovce, ki so skupaj s prostovoljci kluba del tribune obarvali v modro. Glasna podpornika Krimovk sta bila tudi častni predsednik kluba, Zoran Janković in predsednik Rokometne zveze Slovenije, Franjo Bobinac. 

Po začetnih minutah, ko so bile v vodstvu Madžarke, je bil po asistenci Stankove in prvem golu Paule Posavec rezultat poravnan na 6:6. Katarina Krpež-Šlezak je v naslednjem napadu Krimovkam priborila prvo vodstvo na tekmi. Samozavest iz obrambe se je preselila tudi v napad in Andrea LekićNataša Ljepoja ter Tatjana Brnović so ekipi s sedežem v slovenski prestolnici ob 65-odstotni učinkovitosti do polčasa priborile prednost dveh zadetkov (8:10). 

Madžarke so v nadaljevanju, zavedajoč se, kaj zadnjih 30 minut obračuna prinaša, pritisnile na plin in začele z agresivno igro ter si ob izidu 17:16 drugič v polčasu (12:11), priigrale prednost. V nadaljevanju so Krimovkam uspele uiti na tri zadetke prenosti, a je imela Grosova vsakič odgovor na njihovo učinkovitost.

Dve minuti pred koncem je Barbara Arenhart ubranila eno od dveh namer tekmic, Ljepoja pa s tretjim zadetkom na tekmi zapečatila usodo FTC-ja. Tekma se je končala v njihovo korist, skupni izid pa je bil 55:52 za varovanke Nataše Derepasko, ki zasluženo nadaljujejo pot v četrtfinale. 

Liga prvakinj se nadaljuje zadnji konec tedna v mesecu aprilu, ko v prvem četrtfinalnem obračunu v goste prihajajo tekmice iz norveškega Kristiansanda. Povratna tekma bo 7. maja na severu Evrope.Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator
: »Večino tekme smo igrali dobro, zelo dobro v obrambi, potem so se začele napake, dobile smo preveč hitrih zadetkov, jih nekaj tudi zgrešile, a kljub porazu smo se uvrstile med najboljših osem ekip v Evropi, kjer se ne vsekakor želimo ustaviti.«

Ana Gros, rokometašica RK Krim Mercator: »Zelo sem zadovoljna z razpletom tekme in ponosna na ekipo. Vedele smo, da bo tekma tako psihično kot tudi fizično zahtevna, tudi zato smo se borile od prve do zadnje minute, tako v napadu kot tudi v obrambi. Vseskozi smo ohranjale mirne glave, ni nas poneslo. Pokazale smo odlično ekipno predstavo, ki nam je prinesla tako želeno napredovanje.«

Andrea Lekić, rokometašica RK Krim Mercator: »Zelo sem ponosna, smo korak bližje k cilju. Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno. Ko je težko, so navijači vedno tisti, ki lahko tehtnico prevesijo v našo korist in vesela sem, da so po dveh letih lahko potovali z nami. Z njihovo podporo je bilo vsekakor lažje.«

Oglejte si tudi VIDEO izjave Ane Gros, Andree Lekić in trenerke Nataše Derepasko.

Fotografije