Krimovke redni del prvenstva končale brez oddane točke

Rokometašice Krima Mercatorja so z zmago proti Litiji (41:19) sklenile prvi del 1. ženske rokometne lige. Na 18 tekmah so dosegle ravno toliko zmag in končale na prvem mestu. V četrtfinalu se bodo pomerile proti zmagovalcu kvalifikacijskega dvoboja med Velenjem in Koprom, temu sledi še končnica z dodatnimi šestimi tekmami.
Krim Mercator - Litija 41:19 (22:8)
ponedeljek, 28. marec, ob 17.45, Center Stožice – 20 gledalcev
Sodnika: Aleš Gorenc, Luka Šebek - Delegat: Gregor Župić
Krim Mercator: Jurič 3, Stanko 2, Sercien Ugolin 5, Pineau 3, Abina 5, Žabjek 3, Arenhart, Posavec 7, Klemenčič 8, Miklič, Ljepoja 2, Varagić 3, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak, Lekić, Svetik.
Litija: Izlakar, Borišek, Kogovšek M. 3, Vrhovec, Kogovšek T. 3, Femc, Ambrož 5, Petrukhina, Hauptman, Bajc 6, Ponebšek 1, Okorn, Pančur, Strmljan 1, Posega.
7-metrovke: Krim Mercator 2 (2), Litija 4 (3)
Izključitve: Krim Mercator 0 minut, Litija 0 minut

Krimovke na zadnji tekmi prvega dela niso ničesar prepuščale naključjem, v tekmo so vstopile s štirimi zaporednimi zadetki in tudi v nadaljevanju tekme držale pritisk in prednost povišale do končnih +22.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo s četrtfinalnimi tekmami, tigrice bodo svojega nasprotnika iskale med 8. uvrščenim Velenjem in Koprom, 1. uvrščeno ekipo zelene skupine. Kvalifikacijski tekmi bosta na sporedu v sredo, 30. marca in soboto, 2. aprila. Končnica naj bi se začela v zadnjem vikendu aprila.

Povratna tekma proti FTC-ju v soboto ob 16. uri

Ljubljanske rokometašice so na prvi tekmi play-offa EHF Lige prvakinj opravile veliko delo. Z zmago s 33:26 so si pred povratno tekmo v madžarskem Erdu priborile sedem zadetkov prednosti. Povratna tekma se bo v soboto, 2 aprila, začela ob 16. uri. Spremljali jo boste lahko na Arena Sport 1.