Med poletnim premorom na delu kar nekaj reprezentantk

Kljub temu, da klubska sezona trenutno miruje, se izbrane rokometašice v reprezentančnih dresih pripravljajo na bližajoča se tekmovanja. Na reprezentančnih spiskih mlajših selekcij je kar 12 rokometašic Krima Mercatorja.

Boris Čuk, trener kadetske reprezentance, je na priprave za evropsko prvenstvo divizije 2, ki bo med 31. julijem in 6. avgustom potekalo v Skopju, povabil sedem rokometašic Krima Mercatorja. Rokometašice so priprave začele na Rogli, ta konec tedna pa se selijo v Izolo. Na EP bodo odpotovale 30. julija.

Medtem se mladinska reprezentanca, ki jo vodi Bojan Voglar, pripravlja na domače evropsko prvenstvo v Celju. Trener je na zbor povabil pet rokometašic Krima Mercatorja. Voglarjeve izbranke je priprave začela v Rogaški Slatini, te dni se mudijo na turnirju na Madžarskem. Po povratku v Slovenijo bodo nastanjene v Brežicah, saj ji še pred prvenstvom stare celine čakata prijateljski tekmi s Hrvaško. Evropsko prvenstvo se v knežjem mestu začenja 27. julija. Slovenija bo nastopila v skupini 4 skupaj z Dansko, Portugalsko in Črno goro.

Vabljene igralke Krima Mercatorja / kadetska reprezentanca: Maša Semrajc, Laura Cerovak, Ema Hrvatin, Jelena Gavrilovič, Maja Krese, Hana Gjerek, Petra Šurla Toth.

Vabljene igralke Krima Mercatorja / mladinska reprezentanca: Ema Abina, Tjaša Arhanič, Iza Bon Brzin, Luna Vončina, Hana Vučko.

Foto: Slavko Kolar