Krimovke v Ligi prvakinj v skupini A

Znani so pari v skupinskem delu Lige prvakinj. Rokometašice Krima Mercatorja čakajo v skupini A romunska CSM Bukarešta, danski Nyköbing Falster in poljska Vistal Gdinya. Tekmovanje se začenja 6. oktobra.

Na Ljubljanskem gradu je drevi potekal žreb za skupinski del Lige prvakinj in Lige prvakov. Slovenija je imela tri predstavnike – RK Krim Mercator, RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje.

Pri žrebu za Ligo prvakinj je pomagala Tamara Mavsar, povratnica v dresu najtrofejnejšega slovenskega ženskega rokometnega kluba. Ples kroglic je ljubljanski ekipi dodelil pot v Romunijo, na Poljsko in Dansko.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: “Nismo dobili najtežje skupine, je pa še vedno zelo pestra. Tu je Bukarešta, ki bo to sezono zagotovo še močnejša, kot je bila v minuli sezoni, danski prvak s hitrim skandinavskim stilom rokometa je vedno izziv, poljski prvak pa še neznanka. Naša želja in hkrati cilj sta ponovitev lanskoletne sezone, ko smo se prebili med najboljših 12 v Evropi, hkrati pa bi želeli stopiti še stopničko višje. Potrebno se je dobro pripraviti na tekmice. Kar se tiče ekipe za prihajajočo sezono, smo z njeno sestavo zaključili, naša zadnja okrepitev je bila leva zunanja Maria Adler.”

Liga prvakinj, žreb / skupina A: 
KRIM MERCATOR
CSM BUKAREŠTA
NYKÖBING FALSTER
VISTAL GDYNIA