Krimovke priprave začenjajo v Beli Krajini

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v ponedeljek, 24. julija začele s pripravami na novo sezono. Poleg klasičnih treningov in uigravanja jih čakata tudi dva turnirja – domači Memorial Vinka Kandije ter turnir v Budimpešti. Tudi letos bodo del priprav oddelale z rokometašicami Budućnosti.

Članska ekipa Krima Mercatorja bo v tej sezoni nastopila v precej spremenjeni zasedbi. Dres ljubljanskega rokometnega kluba bodo prvič oblekle Lamprini Tsakalou (GR, srednja zunanja), Jelena Despotović (MNE, leva zunanja), Olga Perederij (UKR, krožna napadalka), Maria Adler (SWE, leva zunanja), Tjaša Stanko (SLO, srednja zunanja) ter povratnici Tamara Mavsar (SLO, levo krilo) in Sanja Gregorc (SLO, krožna napadalka), zato je prvi del priprav na novo sezono namenjen tudi grajenju ekipnega duha, zaupanju in iskanju prave energije med igralkami. »Z nestrpnostjo čakamo začetek priprav,« je povedal glavni trener Uroš Bregar. »Ekipa je dokaj nova, cilji pa že postavljeni.« Da jih bodo rokometašice lahko realizirale, se v prvem delu priprav na novo sezono selijo v Belo Krajino. »Tam želimo opraviti sedem ali osem treningov, ostali čas pa nameniti aktivnostim, ki jih Kolpa z okolico ponuja.«

Bregar pričakuje, da bodo igralke na priprave prišle dobro pripravljene. Po počitku in regeneraciji od pretekle sezone, so dobile individualne programe dela, zato večjih težav z napornim ritmom treningov ne pričakuje.

»Prvič bomo pripravljenost preverili v Podgorici, kjer bomo trenirali in opravili kakšno tekmo z Budućnostjo.« Po Črni gori se bodo domačemu občinstvu na Galjevici rokometašice predstavile na tradicionalnem Memorialu Vinka Kandije. »V pripravljalnem obdobju bi želel preizkusiti še kakšno drugo obrambno postavitev, kot 6-0, dobro uigrati ekipo in formo počasi stopnjevati. Prvi vrhunec pripravljenosti potrebujemo oktobra, ko se začenja Liga prvakinj.« In ravno tu ima strokovno vodstvo največje ambicije. »Želimo ponoviti lanskoletni uspeh, ko smo se prebili med najboljših 12 ekip v Evropi, hkrati pa bi želeli narediti še korak naprej in se uvrstiti v četrtfinale. Ne smemo zanemariti niti domačih tekmovanj, kjer želimo osvojiti tako Superpokal, Pokal Slovenije kot tudi državno prvenstvo.«

Začetek tekmovanja v domovini krimovke čaka 9. septembra, ko se bodo na Superpokalu pomerile z rokometašicami Z’Dežele, teden dni pozneje se začne prvenstvo. Evropske tekme v skupini A pa so na sporedu prvi teden v oktobru proti romunski CSM Bukarešti.