Krimovke uspešno sezono zaključile brez poraza

Rokometašice Krima Mercatorja so se od rokometne sezone 2021/22 poslovile z zmago in tako tudi na zadnji tekmi proti Mlinotestu Ajdovščine ohranile popoln izkupiček. Ob zaključku sezone je tigricam že 27. pripadel pokal državnih prvakinj, ki ga je kapetanki Nini Žabjek predal generalni sekretar RZS Goran Cvijić.
Krim Mercator - Mlinotest Ajdovščina 36:22 (19:14)
petek, 27. maj, ob 19.15, Center Stožice – 100 gledalcev
Sodnika: Miha Miklavčič, Roman Gorišek - Delegatka: Monika Cuder Skrlič
Krim Mercator: Radosavljević 3, Stanko, Sercien Ugolin 4, Pineau 6, Abina 5, Žabjek, van Kreij 2, Klemenčič 1, Miklič, Ljepoja 4, Varagić 1, Gomilar Zickero 2, Brnović 4, Risović, Gros 4, Svetik.
Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Zelnik 3, Krapež, Leban 1, Abina 9, Brecelj, Fegic 4, Grmek, Jankovič Rustja 1, Sanabor, Leški 3, Komel, Perazić 1, Hrovatič.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (3), Mlinotest Ajdovščina 4 (3)
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Mlinotest Ajdovščina 0 minut

Ljubljanske rokometašice so si naslov prvakinj zagotovile že štiri tekme pred koncem tekmovanja, ki pa vendarle še naprej ostaja odprto za vse preostale ekipe končnice za najvišja mesta.

Krimovke in Ajdovke so namreč odigrale zadnji dvoboj te sezone, dokončne razplet boja za preostala mesta na stopničkah pa bo ponudila šele sobotna tekma Z’dežele in Krke.

Brez rezultatskega pritiska so krimovke v začetku tekme nasprotnicam ponudile veliko prostora. Trenutno drugovrščena ekipa je v 20. minuti tekme vodila za dva zadetka, 10:12, kar je dokončno prebudilo tigrice. Te so v nadaljevanju dvoboja zagospodarile na igrišču in rutinirano prišle do zadnjega para točk.

Allison Pineau je v roza dresu dosegla šest zadetkov, s petimi se lahko pohvali Ema Abina.