V Ljubljano se vrača Barbara Lazović

V sezoni 2022/23 se v vrste Krima Mercatorja po osmih letih vrača izkušena desna zunanja rokometašica Barbara Lazović. Slovenska reprezentantka se bo v Ljubljano preselila iz romunske Bukarešte.

Lazovićeva je svojo rokometno pot začela v domačih Brežicah, kjer je pri 16 letih tudi prvič dobila priložnost v članski ekipi. S predstavami v klubskem dresu je opozorila nase in si leta 2006 prislužila vpoklic v člansko izbrano vrsto. Za slovensko reprezentanco je za zdaj nastopila na 84 tekmah in dosegla 292 zadetkov.

34-letnica je novo poglavje v svoji rokometni zgodbi začela pisati v sezoni 2007/08, ko je postala članica krimove družine in prvič zaigrala v Ligi prvakinj. Izkušnje je v nadaljevanju kariere nabirala tudi v Srbiji, Makedoniji, Romuniji in Črni gori.

Nekdanja kapetanka slovenske izbrane vrste si je leta 2021 na tekmi romunskega državnega prvenstva težje poškodovala koleno, zaradi česar je morala izpustiti zadnje svetovno prvenstvo. V dresu z državnim grbom po poškodbi še ni nastopila, bo pa v prihodnji sezoni vseeno delovala pod taktirko Dragana Adžića, ki bo vodil tigrice.

Foto: Vid Ponikvar / Sportida