Vodstvo ocenilo sezono 2021/22 in se že ozrlo proti novi 

Rokometašice Krima Mercatorja so v sezoni 2020/21 naredile svoje, osvojile so naslov državnih in pokalnih prvakinj, v EHF Ligi prvakinj pa so se uvrstile med najboljših osem ekip. Zadnjo besedo je imelo v ponedeljek, 6. junija, še vodstvo kluba, ki je na novinarski konferenci strnilo svoje misli po končani sezoni in se ozrlo proti novi, ki ni prav daleč. 

»Zastavljene cilje smo v sezoni 2021/22 izpolnili. Po devetih letih smo se uvrstili med najboljših osem ekip evropskega klubskega tekmovanja, z državnim prvenstvom in slovenskim pokalnim tekmovanjem pa smo opravili z odliko. Morda boli, da smo v četrtfinalu EHF Lige prvakinj pustili slab vtis, zato ostaja odprto vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi bili na ravni, na kateri smo pred tem že bili,« je sezono 2021/22 ocenila športna direktorica RK Krim Mercator Deja Ivanović. Predsednik ljubljanskega kluba Iztok Verdnik se je z njo strinjal in dodal: »Sezona je bila polna izzivov, ki smo jih uspešno reševali. Brez častnega predsednika Zorana Jankovića to ne bi bilo mogoče. Zahvalil bi se vsem igralkam in trenerki Nataši Derepasko. Zdaj moramo razmisliti, kako bo klub v prihodnosti rastel in kaj bomo govorili čez eno leto. RK Krim Mercator je klub z dvema evropskima zvezdicama in prišel bo čas, ko bosta te dve dobili še eno.«

O ekipi, ki bo v novi sezoni skušala doseči visoke cilje, je bilo govora na novinarski konferenci. »Že od januarja do konca tekmovalne sezone smo kadrovali in sestavljali ekipo. Zadržali smo posameznice, ki smo si jih želeli, zasedbo pa smo nadgradili na pozicijah, za katere smatramo, da smo šibkejši,« je še povedala Ivanovićeva. Bolj kot spremembe v igralski vrsti pa je bila v ospredju menjava strokovnega štaba. Trenersko mesto bo v sezoni 2022/23 prevzel Dragan Adžić: »Zadovoljen sem, da sem v barvah Krima Mercatorja. V preteklosti sem se od ljubljanske zasedbe učil, zdaj pa bom prevzel mesto glavnega trenerja. Čas je, da dam vse od sebe. Srečen sem, da sem tukaj z izjemno strokovno ekipo in privilegij je, da sem že delal z večino rokometašic. Verjamem, da z njihovo kakovostjo lahko dosežemo visoko raven igre.«

Adžićeva desna roka bo v prihodnji sezoni Jure Šterbucl, ki se v klub vrača po letu 2016, vmes pa je izkušnje nabiral doma in v tujini. V Krimovo družino po 12 letih znova prihaja tudi vratarska legenda, Rolando Pušnik bo zasedel vlogo trenerja vratark, del ekipe pa ostajajo kondicijski trener Marko Felja, glavni fizioterapevt Aldin Muharemović in videoanalitik Matjaž Drolc.

Krimovke se bodo zbrale čez dober mesec dni, med 15. in 25. julijem jih v Kranjski Gori čakajo priprave. Novo sezono bodo začele drugi vikend v septembru, ko bo na sporedu tekma prvega kroga EHF Lige prvakinj.