Krimovke uspešne tudi na povratni tekmi proti Zagorju

Rokometašice Krima Mercatorja so teden začele na gostovanju pri Zagorju, povratni tekmo proti zasavski zasedbi, ki trenutno zaseda visoko četrto mesto, so odigrale z odliko. Tekmo so dobile z rezultatom 16:37. Naslednja tekma prihaja že jutri, domača tekma proti Krki bo na sporedu ob 19.30.
RŽK Zagorje : Krim Mercator 16:37 (7:20)
ponedeljek, 8. februar, ob 18.15, ŠD Zagorje – brez gledalcev
Sodnika: France Vesel, Boris Fink - Delegatka: Saša Sedovšek
RŽK Zagorje: Roglič 3 obrambe, Semprimožnik, Kaišič 2 obrambi; Štante, Golavšek 1, Kozarac 1, Gyura Jerin, Gavrilovič 1, Blagotinšek, Žerko 5, Vrbnjak 1, Trogar 3, Drnovšek 1, Cilenšek, Pirc 3, Nikolič.
Krim Mercator: Gjerek 4 obrambe, Risović 4 obrambe; Jurič 12, Sercien Ugolin 3, Abina 3, Pletikosić 3, van Kreij, Cerovak 7, Klemenčič 5, Konatar 2, Ljepoja, Dobrić, Gomilar Zickero 2, Svetik.
7-metrovke: Zagorje 4 (2), Krim Mercator 5 (4)
Izključitve: Zagorje 4 minute, Krim Mercator 8 minut

Ljubljanske rokometašice so tekmo začele s serijo petih zaporednih zadetkov, po prvem zadetku domače zasedbe pa je sledila še serija sedmih zadetkov Tigric. Te so ob rezultatu 1:12 v 16. minuti že lahko nekoliko stopile s plina.

Razlika se do polčasa ni bistveno spremenila (7:20), podobno razmerje moči pa se je nadaljevalo tudi v drugem polčasu. Krimovke so tekmo dobile z rezultatom 16:37, s kar 12 zadetki se je tokrat izkazala Manca Jurič.

Po skok na prvo mesto proti novomeški Krki

Tigrice nova tekma državnega prvenstva čaka že jutri. V goste prihaja zasedba novomeške Krke, ki so jo Tigrice na prvi tekmi premagale z rezultatom 37:23. Tekmo, ki se bo začela ob 19.30, si boste lahko ogledali na našem FB kanalu @rkkrim.

V primeru zmage bodo Tigrice prevzele vodstvo na lestvici, saj bodo, tudi ob tekmi manj, imele točko več od ajdovskega Mlinotesta.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.