Krimovke prve finalistke Pokala Slovenije

Pod letošnjo organizacijo zaključnega turnirja Pokala Slovenije se je tokrat podpisalo Kočevje, ki je v svojo dvorano privabilo Krim, Velenje, Žalec in Koper. Najboljše štiri ekipe v pokalnem tekmovanju so polfinalne nasprotnike dobile v sredo, tri dni kasneje pa je šlo zares.

Krimovke so proti Velenjčankam pokazale, da resno ciljajo na osvojitev še tretje letošnje lovorike. S pravim pristopom so že v prvih minutah povedle po hitrih zadetkih Mirjete Bajramoske in Tamare Mavsar. Do konca prvega polčasa so prednost povišale na sedem zadetkov (17:10).
V drugem polčasu je boljša pripravljenost Krimovk prišla do še večjega izraza. Velenjčanke so v drugi polovici ure zadele osemkrat, kar je bilo premalo za naša dekleta, ki so prednost zviševale z minute v minuto.

Zmaga ni bila ogrožena niti za trenutek, tekma se je končala z rezultatom 39:18. Alja Koren je izstopala z 12 zadetki, devetih jih je dosegla Tamara Mavsar. Alja in Tamara sta velikokrat zadeli tudi iz atraktivnih napadov in cepelinov. Z zadetki ni skoparila niti Mirjeta Bajramoska, ki je v mrežo »zabila« šest žog. Alja Jankovič je dosegla štiri zadetke, Elizabeth Omoregie tri in Gloria Pavlova dva. Med strelke so se vpisale tudi Manca Jurič, Lara Hrnčič in Sanja Gregorc.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK VELENJE 39:18 (17:10)
ŠD Kočevje, 120. Sodnika: Kavalar, Turnšek

RK Krim Mercator: Petrukhina, Jurič 1, Čečkova, Mavsar 9, Hrnčič 1, Stefanišin, Bajramoska 6, Marinček, Omoregie 3, Zulič, Koren 12, Jankovič 4, Gregorc 1, Barič, Potisek, Pavlova 1.
ŽRK Velenje: Amon E., Halilovič 2, Tomič 1 , Mičić 2, Ferenc 4, Nakić M. 5, Naglič, Simić, Nakić B., Pajić, Amon I 2., Tabaković 2.

Sedemmetrovke: Krim 2 (1), Velenje 3 (3)
Izključitve: Krim 4 minute, Velenje 0 minut

Na drugi polfinalni tekmi se bosta pomerila Žalec in Koper. Nagrada za zmagovalke bo dvojna, uvrstile se bodo v jutrišnjo finale in si priborile vstopnico za super pokalno otvoritev prihodnje sezone.