Krimovke še do 22. pokalne lovorike!

V nedeljsko finale pokala Slovenije so se po drugi polfinalni tekmi uvrstile rokometašice Žalca, ki so slavile proti Kopru (32:27). Tekma za tretje mesto se je z rezultatom 21:30 končala v korist Kopra.

Krimovke so tudi v finalu pokazale, da jim na tokratnem zaključku pokala nobena ekipa ne more do živega. Povedle so že v prvih minutah in prednost počasi zviševale vse do konca tekme, ki so jo dobile z rezultatom 37:24.
Zmaga v finalu pokalnega tekmovanja pomeni tudi konec letošnje tekmovalne sezone, ki so jo Krimovke kronale s tremi domačimi lovorikami in uvrstitvijo v drugi del Lige prvakinj, s katero so postale edina slovenska ekipa z napredovanjem v drugi krog najmočnejšega evropskega tekmovanja.

K zmagi na finalu sta največji strelski delež prispevali Alja Koren s 14 zadetki in Tamara Mavsar s sedmimi. Lara Hrnčič je dosegla štiri zadetke. Mirjeta Bajramoska, Elizabeth Omoregie in Alja Jankovič so dosegle po tri zadetke, svojega pa je prispevala tudi Liliya Artsiukhovich.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK ZELENE DOLINE ŽALEC 37:24 (16:12)
Š
D Kočevje, 200. Sodnika: Kavalar, Teršek

RK Krim Mercator: Artsiukhovich 1, Jurič, Lukovič, Čečkova, Mavsar 7, Hrnčič 4, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie 3, Zulič, Koren 15, Jankovič 4, Gregorc, Barič, Potisek.
RK Zelene Doline Žalec: Potočnik, Danijel, Majcen 1, Čede, Tratnik, Sutaj 5, Turnšek 5, Okleščen, Košir, Feldin, Pirc 4, Kompan 4, Korotaj 5, Košir, Pandžič, Strnad.

Sedemmetrovke: Krim 7 (6), Žalec 5 (4)
Izključitve: Krim 4 minute, Žalec 2 minuti

Za najboljšo igralko zaključnega turnirja je bila izbrana Tamara Mavsar, najboljša vratarka je postala Miša Marinček. Čestitke Krimovkam in tudi vsem ostalim ekipam, ki ste sodelovale na zaključnem turnirju.