Krimovke po maščevanje proti francoskemu Metzu

Ljubljanske rokometašice bodo v 11. kolu DELO EHF Lige prvakinj gostile francoski Metz, kjer igra Slovenka, Tjaša Stanko, ki bo prihodnjo sezono okrepila Krim Mercator. Na prvem srečanju so ljubljanska dekleta morala priznati premoč gostiteljicam (33:27).
Delo EHF Liga prvakinj
Arena Stožice
Krim Mercator
18.00
Metz (FRA)
Sobota, 16. januar 2021

Na srečanju v Franciji so ritem skozi celotno srečanje narekovale gostiteljice in na koncu tudi slavile zmago s 33:27 (19:11). V prvem delu srečanja slovenske rokometašice niso našle odgovora na igro Francozinj, še posebej neustavljiva je bila slovenska reprezentantka, Tjaša Stanko. V drugem polčasu so izbranke trenerja Uroša Bregarja popravile vtis iz prvega dela, vendar tudi to ni bilo dovolj za točke na tem srečanju.

Najboljša strelka srečanja je bila predstavnica Metza, Tjaša Stanko, ki je dosegla 8 zadetkov, pri krimovkah pa sta bili najbolj razpoloženi Matea Pletikosić in Oceane Sercien Ugolin obe s po 6 zadetki. V francoskih vrstah je izstopala tudi vratarka Hatadou Sako, ki je zbrala 12 obramb.

Na srečanju proti Metzu za Krim Mercator ne bo nastopila Hana Vučko, ki se je odločila, da zaključi svojo igralsko kariero in se posveti študiju. Hana je v vrstah Krima postala večkratna državna prvakinja v mlajših starostnih kategorijah in pri članicah, poleg tega je bila tudi del slovenske rokometne reprezentance v vseh mlajših starostnih kategorijah in v članskih vrstah. Hana, hvala za vse in srečno na tvoji poti.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Slog francoske ekipe mi je všeč, saj igrajo zelo agresivno v obrambi, z odprto postavitvijo 6:0. Na prvi tekmi nam je ravno ta njihova obramba povzročala največ težav, vendar sem prepričan, da bomo na domačem terenu bolj iznajdljivi v napadu. V obrambi bomo morali zaigrati hitreje in agresivneje, saj imajo zelo napadalno usmerjeno zunanjo linijo. Od svoje ekipe pričakujem napadalno igro vseh 60 minut srečanja in da bomo odigrali še bolj hrabro kot na nedeljski tekmi.”

Jovana Risović, rokometašica RK Krim Mercator“Na domačem srečanju moramo odigrati bolje v obrambi, bolj agresivno kot smo v Metzu, in s tem pridobiti možnosti za protinapade in polprotinapade. Še posebej se moramo osredotočiti na njihovo zunanjo linijo. V napadu moramo odigrati pametneje kot na gostovanju. Zavedamo se kvalitet francoske ekipe, vendar če bomo odigrali konstantno skozi celotno srečanje, tudi rezultat ne bo izostal.”