Francozinje z izjemno vratarko odnesle točki iz Stožic

Rokometašice Krima Mercatorja so v 11. tekmi Delo EHF Lige prvakinj prvič v letu 2021 igrale v domači dvorani. V Ljubljano so pripotovale rokometašice francoskega Metza, ki so slavile zmago s štirimi goli razlike – 22:26 (10:14).
Krim Mercator : Metz (FRA) 22:26 (10:14)
sobota, 16. januar, ob 18.00, Arena Stožice – brez gledalcev
Sodnika: Georgi Doychinov, Yulian Goretsov (Bolgarija); Delegat: Leopold Kalin (Slovenija)
Krim Mercator: Gjerek, Vojnovič, Risović 13 obramb; da Silva Vieira 4, Jurič, Sercien Ugolin 5, Žabjek 1, Pletikosić 3, van Kreij 2, Cerovak, Klemenčič 4, Konatar 2, Ljepoja 1, Dobrić, Gomilar Zickero, Svetik.
Metz: Eckerle, Sako 19 obramb; Gautschi, Mičijević 4, N'gouan 3, Nocandy, Houette, Bont 4, Stanko 2, Kanor O. 1, Burgaard 1, Kanor L. 1, Sajka 5, Broch, Le Blevec, Perederiy 2.
7-metrovke: Krim Mercator 6 (1), Metz 5 (4)
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Metz 18 minut

V domači ekipi so se najbolj izkazale Oceane Sercien Ugolin s 5 ter Samara da Silva Vieira in Valentina Klemenčič s po 4 goli ter Jovana Risović s 13 obrambami. Pri gostjah so po učinkovitosti izstopale Sajka (5 golov) ter Bontova in Micijevićeva (obe s po 4 goli), v vratih pa je blestela Hatadou Sako z izjemnimi 19 obrambami. Elitno evropsko klubsko tekmovanje krimovke nadaljujejo prihodnji konec tedna v danskem Esbjergu.

Tekmo so bolje začele gostiteljice, ki jih je v vodstvo popeljala  Sercien Ugolinova. Razpoložena vratarka Risovićeva je ustavljala napade Francozinj in krimovke so prešle v vodstvo z dvema goloma razlike (3:1 in 4:2). Gostje so se nato prebudile in zaostanek pretopile v vodstvo (5:4), medtem ko so bile domačinke kar dvakrat nenatančne iz sedmih metrov.

V nadaljevanju so si izbranke trenerja Uroša Bregarja ob strelski neučinkovitosti in nekaj napakah v obrambi v 22. minuti nabrale štiri gole zaostanka – 7:11. K razliki je botrovala tudi izjemna francoska vratarka Hatadou Sako, ki je v prvih 30. minutah ubranila kar 12 strelov (55 % obranjenih strelov), Risovićeva je bila uspešna šestkrat (30 %).  Klemenčičeva ter da Silva Vieira sta v drugem delu prvega polčasa poskrbeli, da se razlika ni povečala.

Zaključek prvega polčasa je bil v znamenju dveh kaznih Slovenk, saj sta na klop za dve minuti morali Maja Svetik in Branka Konatar. Gostje so številčno prednost na igrišču izkoristile in se ob polčasu veselila štirih zadetkov prednosti (14:10).

V nadaljevanje so krimovke stopile živčno in z nekaj nepotrebnimi napakami ter nenatančnimi streli na gol tekmicam dovolile, da so z zadetkom Tjaše Stanko – okrepitve slovenskih prvakinj za prihodnjo sezono – v dresu Metza pobegnile na osem zadetkov prednosti (12:20 – 41. minuta). Strelsko učinkovitost so Ljubljančanke popravile v nadaljevanju, a kaj več od tega, da so se približale na tri gole zaostanka (20:23), jim, žal, ni uspelo. Končni rezultat tekme je bil 22:26 v korist tekmic.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Imeli smo lepo priložnost, da bi presenetili tekmice, a smo zapravili preveč lepih priložnosti, sedemmetrovk, kar so tekmice izkoristile in zasluženo zmagale. Sicer smo prejeli le 26 zadetkov od sicer razigranega Metza iz prejšnjih tekem, a za točko je bilo z naše strani premalo.” 

Oceane Sercien Ugolin, rokometašica RK Krim Mercator“Če želimo premagati tako kvalitetnega tekmeca, kot je bil danes Metz, je potrebne več zbranosti in predvsem manj nepotrebnih napak. Žoga  pri strelu s sedmih metrov nikakor ni hotela v gol. Manjkalo je tudi nekaj sreče, ki bi nam pomagala realizirati kakšno priložnost več.

FOTOGALERIJA TEKME KRIM MERCATOR – METZ