Krimovke na dan žena uspešne proti Krki

Rokometašice Krima Mercatorja pred evropskima obračunoma proti madžarskemu FTC-ju pridno beležijo zmage v domačem prvenstvu. V vlogi domačink so tokrat igrale v Stopičah in proti novomeški Krki slavile z rezultatom 43:27. Katarina Krpež Šlezak je tekmo končala z desetimi zadetki, Betchaidelle Ngombele jih je vknjižila šest.
Krim Mercator - Krka Novo mesto 43:27 (22:11)
torek, 8. marec, ob 19.00, ŠD Stopiče – brez gledalcev
Sodnika: Bojan Cankar, Matic Cestnik - Delegat: Gregor Župić
Krim Mercator: Radosavljević 2, Jurič, Bolčič 2, Stanko 5, Pineau 2, Abina 5, van Kreij 1, Arenhart, Škrlep 1, Klemenčič 5, Miklič, Ljepoja 2, Ngombele 6, Polak 2, Gomilar Zickero, KRpež Šlezak 10.
Krka NM: Strajnar, Barukčič 4, Kramar 3, Vinski 5, Radoš, Petkovič 2, Udovč 3, Bevc 1, Čopi, Rudman 2, Borsan, uhan 1, Kuralt, Vostič 6.
7-metrovke: Krim Mercator 3 (2), Krka 4 (2)
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Krka 2 minuti

Aktualna sezona 1. ženske rokometne lige je postregla s kar nekaj prestavljenimi tekmami, tako bi tudi dvoboj 11. kroga moral biti odigran že pred časom. Ljubljanske rokometašice tudi tokrat niso ničesar prepuščale naključju, v 11. minuti je bil rezultat še poravnan na 4:4, sledila pa je serija šestih zaporednih zadetkov tigric. Te so nato vse do konca tekme držale prednost proti četrtouvrščeni zasedbi domačega tekmovanja.

Ob Krpež Šlezak in Ngombele so bile strelsko razigrane še Tjaša Stanko, Ema Abina in Valentina Klemenčič, ki so vse dosegle po pet zadetkov.

Na tekmi so zaigrale tudi tri mladinske rokometašice in se vse tudi vpisale med strelke. Nika Bolčič in Neja Polak sta dosegli dva zadetka, Kaja Škrlep enega.

Krimove rokometašice naslednja tekma čaka v četrtek, v Stožicah se bodo ob 19.15 pomerile proti celjski ekipi Z’dežele. Do nadaljevanja elitnega evropskega tekmovanja jih čakajo še tekme proti Žalcu, Velenju in Litiji.

Za evropsko četrtfinale v Hali Tivoli v soboto, 26. marca

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo na prvi tekmi play-offa proti madžarskemu FTC-ju pomerile 26. marca, ob 16.00. Dvoboj, ki odloča o potniku med osem najboljših evropskih ekip bo potekal v Hali Tivoli. Vse podrobnosti pred evropskim spektaklom bomo objavili v naslednjih dneh.