Krimovke evropsko sezono sklenile s porazom

Rokometašice Krima Mercatorja so v nedeljo, 24. marca 2024, sklenile svojo sezono med evropsko rokometno elito. S porazom 30:24 proti CSM Bucuresti so tekmovanje končale v Play-Offu EHF Lige prvakinj.

Najboljša strelka Krimove družine je bila tokrat Jovanka Radičević s šestimi goli, skozi sezono pa je največ zadetkov v svojo statistiko vpisala Daria Dmitrieva.

Povratna tekma Play-Offa EHF Lige prvakinj se je začela podobno kot pretekli vikend v Stožicah, le da sta si bili ekipi tokrat bližje dlje časa. Tik pred koncem prvega polčasa je bil rezultat še poravnan na 13:13, nato pa je za minimalno vodstvo gostiteljic po polovici tekme zadela Laura Flippes.

Ob povratku na parket je domača zasedba še dodatno stopila na plin in v 44. minuti igre vodila za štiri zadetke. A Krmovke se tudi v najtežjih trenutkih niso predale. S srčno in borbeno predstavo so se znova uspele približati. Tatjana Brnović je 19 minut pred koncem izenačila na 19:19.

Več kot to žal ni šlo. Rokometašice CSM Bucuresti so se z novim nizom odlepile in v 54. minuti povedle z najvišjo prednostjo. 26:20 je takrat kazal semafor. Sanj tigric o preobratu pa je bilo konec. Šest golov je bila razlika tudi ob koncu, rezultat pa identičen tistemu pred tednom dni v ljubljanskih Stožicah. 30:24 za zasedbo iz romunske prestolnice in skupno 60:48.

Krimovke so tako v Bukarešti sklenile svoje nastope med evropsko rokometno elito. Žal niso izpolnile želenih ciljev, vseeno pa se ponosno vračajo v domovino, kjer bodo nadaljevale z nastopi v domačem prvenstvu.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Začeli smo veliko boljše kot prvo tekmo. Odločneje in večjim upoštevanjem dogovora. Prve minute drugega polčasa niso bile prave, ampak smo se vrnili. Na koncu smo skušali nadoknaditi razliko, poskušali smo … Kar se tiče obeh tekem, se mi zdi ključen začetek prve tekme. Zaradi tega nismo mogli zmagati. Ko potegnem črto pod sezono pa lahko rečem, da je imel Krim Mercator sijajen uvod v sezono. Razlog, da smo v Play-Offu dobili najmočnejšo možno ekipo, da proti Ikastu nismo osvojili točk, tudi proti Vipersu doma smo imeli lepo priložnost. Klub dela vse, da bi dosegli želeno, jaz kot trener pa nisem uspel iz igralk izvleči maksimuma.«

Barbara Lazović, kapetanka RK Krim Mercator: »Tudi tokrat rezultat ni na naši strani. Borile smo se celo tekmo, ampak CSM Bucuresti je dvakrat pokazal boljšo igro, zato jim lahko le čestitamo.«

CSM Bucuresti (ROM) : Krim Mercator 30:24 (14:13)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (play-off; 2. tekma); 24. marec 2024; Bukarešta (Romunija)

Sodnici: Jelena Vujačić, Andjelina Kazanegra (ČG); delegat: Josip Posavec (HRV)
CSM Bucuresti: Glauser, Mihai, Arntzen 1, Zaadi Deuna 2, Neagu 7, Skurtveit Davidsen, Nikolić 2, Eriksson, Omoregie 2, Gutiérrez Bermejo 6, Flippes 3, Jensen Ostergaard 1, Kobylinska 2, Ailincai, Ingstad 4, Pintea.
Krim Mercator: Radičević 6, Stanko 1, Pineau 1, Mavsar 2, Spreitzer, Dmitrieva 5, Arenhart, Klemenčič, Vojnovič, Varagić, Ngombele 2, Lazović 2, Brnović 3, Rosiak, Abina, Grbić 2.
7-metrovke: CSM Bucuresti 1 (0), Krim Mercator 8 (7).
Izključitve: CSM Bucuresti 6 minut, Krim Mercator 6 minut.