Krimovke končnice začele z zmago proti Litiji

Rokometašice Krima Mercatorja so končnico državnega prvenstva sredi tedna začele z zmago proti Litiji (38:25), proti isti ekipi se bodo ponovno pomerile že v petek.

Po zaključku evropske sezone so ljubljanske rokometašice vstopile še v zaključni del domačih tekmovanj. Končnica prinaša šest novih tekem, ob Litiji bodo v Stožice ponovno prispeli ajdovski Mlinotest in celjska Z’dežele. Ob spremembi tekmovalnega sistema se je končnica za Krim Mercator – neporaženo ekipo rednega dela začela s šestimi točkami. Drugouvrščeni Mlinotest je tekmovanje začel s štirimi točkami, tretje Z’dežele z dvema in Litija brez točk.

Razigrana Betchaidelle Ngombele je realizirala ducat svojih strelov, Valentina Klemenčič je za zmago dodala šest zadetkov. Pod uvodni zadetek se je vpisala Alja Varagić, tigrice so v nadaljevanju vseskozi držale prednost. Končna razlika 13 zadetkov je tudi sicer ostala največja razlika med nasprotnicami, ki se bodo ponovno pomerile že v petek. Dvoboj v Litiji se bo začel ob 19.40.

Krim Mercator : ŽRD Litija 38:25 (19:12)
1. A DRL (2. krog; končnica za mesta 1.-4.); 27. marec 2024 (17.30); dvorana Stožice

Sodnika: Marko in Matjaž Pirc; delegat: Goran Vujičić
Krim Mercator: Vojnovič (11 obramb), Đajić (6 obramb), Jurič 5, Pineau 1, Mavsar, Spreitzer 1, Klemenčič 6, Erceg 3, Varagić 2, Ngombele 13 (1), Brnović, Abina 5, Grbić 2.
ŽRD Litija: Izlakar, Posega (11 obramb), Dimač, Tomc 2, Kogovšek 1 (1), Kogovšek 3, Urbančič 3, Femc 3, Ambrož, Bajc 8, Ponebšek, Gavrilovič 4 (1), Zevnik 1.
7-metrovke: Krim Mercator 1 (1), ŽRD Litija 3 (2).
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, ŽRD Litija 2 minuti.