Krimovkam visoka zmaga proti Ptuju

Rokometašice Krima Mercatorja so tretjič v tednu dni potovale po štajerski avtocesti. Po gostovanju v Celju in madžarskem Erdu, so tokrat obiskale najstarejše slovensko mesto. Proti združeni ekipi Ptuj-Ormož so slavile z visoko razliko, 49:20.
ŽRK Ptuj - Krim Mercator 20:49 (10:27)
sreda, 18. januar, ob 19.00, Ljudski vrt, 50 gledalcev
Sodnika: Robin Markun, Robert Mavec; Delegat: Rudi Kokol
Ptuj-Ormož: Kmetič, Krasnič 3, Ciglar, Paradiž 1, Korpar, Petrovič 1, Bedrač 1, Puž 1, Zel 1, Šemrl, Frangež 3, Kolenko 5, Kreft 3, Pacek, Luknjar 1.
Krim Mercator: Radosavljević 9, Jurič 3, Stanko 2, Žabjek 2, Klemenčič 3, Miklič, Ljepoja 5, Varagić 3, Ngombele 1, Risović, Rosiak 5, Marković 7, Svetik 9.
7-metrovke: Ptuj-Ormož 4 (1), Krim Mercator 1 (1)
Izključitve: Ptuj-Ormož 2 minuti, Krim Mercator 10 minut

Krimovke počasi že pogledujejo proti zaključku skupinskega dela evropske Lige prvakinj. V nedeljo jih čaka predzadnja domača tekma, na kateri bosta novi dve točki obveza. V goste namreč prihaja češki Banik Most, ki v tej sezoni še ni ujel točk.

Podobna tekma je bila na sporedu tudi tokrat, na Ptuju so tigrice morale upravičiti sloves izkušenejše in močnejše zasedbe, kar jim je tudi uspelo. Že v prvem polčasu so zbrale 27 zadetkov, v drugem so jih dodale še 22 in dosegle največ zadetkov te sezone.

Krki so jih v novembru natresle 44, Ptuj jih je na oktobrskem uvodnem dvoboju prejel 41. Na evropskem parketu so bile krimovke najnatančnejše proti Baniku, septembra so dosegle 42 zadetkov.

Za tokratno zmago sta z devetimi zadetki najbolj zaslužni Maja Svetik in Sanja Radosavljević. Mlada Ema Marković je zablestela s sedmimi, izpostaviti je potrebno še Manco Jurič.

Slednja se je ravno na svoj rojstni dan ponovno vpisala med strelke. Zaradi težje poškodbe je bila odsotna vse od ormoškega polfinala pokala, ki se je odvijal lanskega aprila. 284 dni kasneje je proti enakemu nasprotniku dosegla tri zadetke.