Končan je prvi pripravljalni turnir

Pretekli vikend smo se v romunskem mestu Baia Mare udeležili močnega pripravljalnega turnirja, ki so se ga udeležile same močne evropske ekipe. Na turnirju sta sodelovala tudi Rostov Don in Astrakhanochka iz Rusije, madžarski FTC in slovaška Iuventa Michalovce. Z zmago in dvemi porazi smo osvojili peto mesto, najboljša strelka turnirja je postala Mirjeta Bajramoska, ki je dosegla 24 zadetkov.

Organizatorji so šest ekip razdelili v dve skupini, Krim je bil postavljen v skupino A. Prvo tekmo so naša dekleta odigrala v petek proti domačemu Baia Maru, dan kasneje pa so se pomerile še z Rostov Donom. Zaigrala so vsa dekleta, razen Amelie Goudjo, ki se je pred turnirjem lažje poškodovala.

Da gre za resnično močan turnir z vrhunskimi ekipami pričajo tudi nekatera imena rokometašic, ki so zaigrale na turnirju. Na delu smo tako lahko videli igralke, kot so do Naschimento, Managarova, Pena, Herrem, Artsiukhovich, Tomori, Ilyna…

Vse nasprotnice so s pripravami začele že mesec dni prej, saj se jim že kmalu začnejo državna prvenstva, to se je poznalo tudi v igri, saj naša dekleta še niso v fazi priprav “z žogo”. Najučinkovitejše so bile Marina Lambevska, Polona Barič in Mirjeta Bajramoska, slednja je postala tudi najboljša strelka turnirja (24 zadetkov). Z igro v obrambi se je izkazala Lara Hrnčič.

HCM Baia Mare – RK Krim Mercator 41:26 (17:12)
Stefanišin 10 obramb, Marinček 9 obramb; Bajramoska 8, Koren 4, Barič 3, Čečkova 3, Luković 2, Urbančič 1, Gregorc 1, Lambevska 1, Beganovič 1, Hrnčič 1, Zrimšek 1, Goudjo, Jankovič, Jurič.

RK Krim Mercator – Rostov Don 25:33 (14:18)
Stefanišin, Marinček; Barič 6, Bajramoska 5, Lambevska 4, Luković 4, Hrnčič 2, Jankovič 2, Koren 1, Gregorc 1, Čečkova, Urbančič, Beganovič, Zrimšek, Goudjo, Jurič.

RK Krim Mercator – Iuventa Michalovce 28:27 (16:13)
Stefanišin, Marinček; Bajramoska 11, Barič 8, Koren 4, Gregorc 3, Luković 1, Beganović 1, Čečkova, Urbančič, Lambevska, Hrnčič, Zrimšek, Goudjo, Jankovič, Jurič.

Naslednji pripravljalni turnir nas čaka v zadnjem vikendu avgusta, 29. in 30. avgusta. V Koprivnici bodo na memorialu Josipa Samardžije Bepa zaigrale domača Podravka Vegeta, Krim, Budućnost in Iuventa Michalovce.