Jože Štukelj o sezoni 1984/1985

Mnogi so najbrž že pozabili, da smo na Krimu v začetku šestdesetih let že imeli rokometno sekcijo. Vse skupaj res ni dolgo trajalo. vendar je bilo to pomembno dobrih dvajset let kasneje pri oživljanju rokometa. Na Krimu smo leta 1984 že imeli fantovsko ekipo. Na pobudo Barbare Kužnik smo začeli razmišljati tudi o dekletih.
Po pogovoru z našo bivšo vratarko Cveto Benet smo se odločili: Imeli bomo tudi dekliška ekipo!
Dekleta so bila res mlada in prvo sezono so samo vadila. Pogoji so bili skromni, kljub nekaterim nasprotovanjem pa so dekleta napredovala iz meseca v mesec. Na našo srečo in na srečo ženskega rokometa je bil predsednik ŠD Krim Dušan Doljak.

S Cveto Benet in takratnim predsednikom Staničem smo skrbeli za deklice, v veliko pomoč pa so nam bili njihovi starši. Ob koncu leta 1984 smo se odločili. da bomo našo ekipo kljub mladosti prijavili na prvenstveno tekmovanje v 2. ligi. Naše geslo je bilo: Več kot izgubiti ne moremo!

To geslo pa ni veljalo dolgo. Dekleta so bila iz leta v leto bolj uspešna, danes je Krim praktično v evropskem vrhu. Iskrene čestitke z željo. da ob vseh vrhunskih izidih ne smete pozabiti na delo z mlajšimi kategorijami!

Jože Štukelj