Jovanka Radičević junakinja tekme v Stožicah

Rokometašice Krima Mercatorja so izpolnile svojo prvo novoletno zaobljubo: dobile so prvo tekmo v letu 2024. In to na kakšen način! Jovanka Radičević je gol za drugo vodstvo na tekmi zabila točno štiri sekunde pred zadnjim zvokom sirene. Za končno zmago s 25:24 proti romunskemu Rapidu in novi dve točki.

Slovenski privrženci rokometa so v Areni Stožice spremljali povsem izenačeno predstavo obeh ekip. Gostje so ves čas vodile, a Krimovke se niso predale. Dobro so se upirale tekmicam in nekajkrat rezultat celo izenačile.

Tako je bilo tudi v sami končnici tekme. Minuto in pol pred koncem je glavni strateg Krimove družine Dragan Adžić vzel minuto odmora in jo končal z enim samim stavkom. Ta je uspel! Itana Grbić je zadela od daleč in rezultat poravnala na 24:24. Sledila je nova minuta odmora s strani romunske zasedbe, ki pa se ni obrestovala.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by EHF Champions League (@ehfcl)

Barbara Arenhart je ubranila strel Orlane Kanor. Nato pa je steklo na domači strani – v napadu za zmago. Grbićeva do Barbare Lazović, ta za hrbtom do Jovanke Radičević in žoga je štiri sekunde pred koncem pristala v golu. Za končni izid 25:24.

Črnogorska dvojica je bila razpoložena z 11 zadetki (Grbić 6 in Radičević 5), pet pa jih je dodala še Tamara Mavsar.

Naslednja postaja za tigrice bo norveški Vipers. Tekma jih tam čaka v soboto, 13. januarja, ob 18.00.

Oglejte si fotogalerijo in vrhunce tekme Krim Mercator – Rapid.

Jovanka Radičević, igralka RK Krim Mercator: »Presrečna sem. To je zame poseben dan, saj jutri praznujem božič. Lepšega darila si ne bi mogla želeti. Skozi vso tekmo smo se borile in igrale gol-za-gol. Ta zmaga je vse, kar smo po tem dolgem premoru potrebovali. Velika motivacija za naprej.«

Krim Mercator : Rapid (ROM) 25:24 (11:12)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (9. krog); 6. januar 2024 (18.00); Arena Stožice, Ljubljana.

Sodnika: Tomas Barysas, Povilas Petrusis (Litva); delegatka: Zuzana Füleova (Slovaška)
Krim Mercator: JuričJurič, Radičević 5, Stanko 1, Mavsar 5, Spreitzer, Dmitrieva 3, Arenhart, Klemenčič, Vojnovič, Varagić, Ngombele, Lazović 2, Brnović 3, Rosiak, Abina, Grbić 6.
CS Rapid Bucuresti: Gonzalez Ortega, Buceschi, Da Cruz Kassoma 2, Ciuca, Sandru, Lopez Herrero 1, Mogensen 2, Korsos 8, Kanor L. 1, Kanor O. 4, Kapitanović, Ostase, Fraga Fernandez, Serrador Hernandez 1,Badea, Janjušević 5, Grozav.
7-metrovke: Krim Mercator 3 (2), CS Rapid Bucuresti 6 (5).
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, CS Rapid Bucuresti 2 minuti.