V soboto po prvi dve točki v 2024

Rokometašice Krim Mercator se v soboto, 6. januarja, po daljšem premoru vračajo na evropski rokometni parket. V Areni Stožice bodo v okviru devetega kroga EHF Lige prvakinj gostile romunski Rapid. Tekma, ki bo hkrati tudi popravni izpit za gostovanje v Romuniji, se bo začela ob 18.00.

Kar 48 dni bo razlike med zadnjo in naslednjo evropsko tekmo Krimovk. Kljub odličnemu začetku te sezone, se je rezultatska krivulja ravno na gostovanju pri Rapidu obrnila nekoliko navzdol.

Tekma z Rapidom bo v soboto (6. 1.) ob 18.00 v Areni Stožice. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

V soboto imajo zato tigrice odlično priložnost, da se tekmicam maščujejo. Pa ne samo maščujejo, ampak bi bilo tudi novo leto več kot odlično odpreti z dvema novima točkama.

Kaj pred tekmo z Rapidom pričakujejo v domačem taboru?

Po takšnem premoru se je zagotovo težko vrniti v ritem. Najbolj pomembno je, da se na svetovnem prvenstvu ni poškodovala nobena od naših igralk, Daria Dimitrieva pa se je v tem času vrnila na treninge. V enem tednu smo se tako zbrali in na najboljši način pripravili na Rapid. Poznamo svoje napake z gostovanja in na nas je, da jih popravimo in zmagamo. Dobro se poznamo, kar bomo skušali izkoristiti in osvojiti prvi dve točki v novem letu.

Dragan Adžić, trener

Po mojem mnenju je v Romuniji tekmo odločil naš slab dan. Rapidu smo zagotovo konkurenčne, pripravljene smo na boj do zadnje minute.

Valentina Klemenčič

Mislim, da imamo tako močno ekipo, kot že dolgo ne. V pripravah na tekmo je pomembna vsaka malenkost in v Romuniji so bili za tekmice zelo pomembni tudi navijači. Prepričana sem, da bo v soboto drugače.

Daria Dmitrieva