Dve točki za sanjski skok v leto 2023

Rokometašice Krima Mercatorja so se v nedeljo, 8. januarja, na izjemen način vrnile na parket elitne EHF Lige prvakinj. Brez napak so v domači Hali Tivoli s končnim izidom 35:28 odpravile nemški Bietigheim in se z novima dvema točkama povzpele na šesto mesto skupine A najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.
Krim Mercator - Bietigheim (NEM) 35:28 (19:14)
nedelja, 8. januar, ob 16.00, Hala Tivoli, 1150 gledalcev
Sodnici: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (Srbija); Delegat: Christian Kascütz (Avstrija)
Krim Mercator: Radosavljević, Jurič, Radičević 9, Stanko 2, Pineau 1, Abina, Žabjek, Dmitrieva 12, Arenhart, Klemenčič, Ljepoja 2, Ngombele, Lazović 2, Risović, Rosiak 6, Svetik 1.
Bietigheim: Gassama Cissokho 2, Meyer 1, Smits 1, Kündig 3, Szikora, Kudlacz-Gloc 5, Naidzinavicius 4, Dulfer 1, Smits 1, Jensen Østergaard 2, Maidhof 3, Behrend 5, Goncalves Dias Moreschi.
7-metrovke: Krim Mercator 7 (5), Bietigheim 5 (4)
Izključitve: Krim Mercator 12 minut, Bietigheim 4 minute

Sanjski je bil že prvi polčas, ko so varovanke glavnega stratega Krimove družine Dragana Adžića tekmicam dovolile 14 zadetkov, same pa so poleg izjemne obrambne predstave blestele tudi v napadu.

Uvodno besedo na prvem evropskem dvoboju tega koledarskega leta sta imeli Daria Dmitrieva in Jovanka Radičević, ki sta na začetku polnili mrežo tekmic in postavili rezultat 5:3. V nadaljevanju se nista ustavili, na seznamu strelk pa so se jima pridružile tudi soigralke. Tigrice, ki so v 23. minuti vodile za velikih devet golov (najvišja prednost na tekmi), so bile ves čas korak pred tekmicami iz predmestja Stuttgarta. Tudi po zaslugi 13 obramb znova razpoložene Barbare Arenhart v vratih.

Razred zase tudi v drugem polčasu

Zaloga petih zadetkov pred drugo polovico srečanja ljubljanske zasedbe ni sprostila. Vlila ji je le še dodatne motivacije. Z delnim izidom 4:1 so rokometašice v modrih dresih sprožile hitro reakcijo gostujočega trenerja Markusa Gaugischa, ki je vzel minuto odmora. A ta Nemkam ni pomagala. Krimovke so nadaljevale … V svojem slogu, v svojem ritmu. Vse do konca! Za končnih 35:28 in novi dve točki, s katerima so se na lestvici skupine A povzpele na šesto mesto.

Najbolj razpoložena igralka za drugo zaporednoa zmago med evropsko rokometno smetano je bila Dmitrieva z izjemnimi dvanajstimi goli! Devet jih je dodala Radičevićeva, šest pa Aleksandra Rosiak.

Pripravljale smo se zelo dolgo, od lanskega leta. Mislim, da je bil to ključ do ekipne predstave, ki smo jo prikazale.

Krimovke zdaj do nove evropske preizkušnje loči še šest dni. V soboto, 14. januarja, se bodo ob 16.00 podale v boj za tretjo zmago v nizu, tekmice pa bodo rokometašice madžarskega Ferencvárosa. Domov se vračajo teden dni pozneje, ko bodo na obračunu dvanajstega kroga EHF Lige prvakinj gostile češki Banik Most.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Zelo sem ponosen na tokratno predstavo naše ekipe. Dosegli smo 35 zadetkov, kar je proti tako močni ekipi, kot je Bietigheim, zelo dobro. To govori o naši izjemni energiji in želji po zmagi. Velika zahvala tudi navijačem, ki so bili danes naša osma igralka.«

Daria Dmitrieva, rokometašica RK Krim Mercator: »Tekma je bila zahtevna. Pripravljale smo se zelo dolgo, od lanskega leta. Mislim, da je bil to ključ do ekipne predstave, ki smo jo prikazale. Leto 2022 smo končale z zmago in z zmago smo začele tudi leto 2023. Verjamem, da bomo tako tudi nadaljevale.«

 

Še več fotografij najdeš v galeriji TUKAJ.