Stanko s trinajstimi zadetki prinesla zmago proti Celju

Rokometašice Krima Mercatorja so v elitni Ligi prvakinj povezale dve zaporedni zmagi, pred madžarskim gostovanjem pa so se ustavile še v Celju. Na povratni tekmi proti tamkajšnji ekipi Z'dežele so prišle do devete zmage (27:25), prvo ime tekme je Tjaša Stanko, ki je dosegla 13 zadetkov.

Po izenačenem začetku, ko je v deseti minuti semafor zadnjič kazal v korist domače zasedbe (5:4), je sledil nalet krimovk, ki so dosegle štiri zaporedne zadetke (17. minuta, 5:8). Do konca polčasa se je razlika povišala še za zadetek na 11:16.

V drugem polčasu so domače rokometašice zapretile in v 57. minuti rezultat poravnale na 25:25. Izkušenejše krimovke so nato le strnile vrste, do konca dvoboja sta zadeli le še Betchaidelle Ngombele in Tjaša Stanko, ki je končni rezultat tekme potrdila z uspešno realizirano sedemmetrovko.

Prav slednja je s 13 zadetki tekme postala prvo ime srečanja ekip, ki se bosta pomerili tudi v zaostali tekmi četrtfinala Pokala Slovenije. Pet zadetkov je za deveto zmago prispevala Daria Dmitrieva, tri Barbara Lazović.

ŽRK Z'deželea - Krim Mercator 25:27 (11:16)
torek, 10. januar, ob 19.00,ŠD Golovec, 150 gledalcev
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler; Delegat: Marjan Frelih
Z'dežele: Bon Brzin, Vrček 5, Regner 2, Novak 6, Tripkovič, Pišek 2, Artelj, Dobnik, Meža, Zulić, Čerenjak 1, Bukovec, Strnad Zelen 9.
Krim Mercator: Radosavljević 1, Jurič, Stanko 13, Abina, Žabjek, Dmitrieva 5, Klemenčič 1, Miklič, Ljepoja 1, Ngombele 1, Lazović 3, Risović, Rosiak 1, Marković, Svetik 1.
7-metrovke: Z'dežele 7 (7), Krim Mercator 6 (4)
Izključitve: Z'dežele 6 minut, Krim Mercator 16 minut