Do preobrata zmanjkalo nekaj moči

Rokometašice Krima Mercatorja so v 12. krogu EHF Lige prvakinj zabeležile peti poraz, tokrat so bile od njih boljše rokometašice danskega Ikasta. Po tem ko so gostje vodile skozi celotno srečanje, je končni rezultat znašal 28:34. Krimovke so bile sicer na polovici drugega polčasa blizu preobrata, a jim na koncu ni uspelo. Naslednja priložnost se ponuja čez teden dni.

Po kratkem evropskem premoru rokometašice Krima Mercatorja potrebujejo nekaj časa, da se ogrejejo. V prvem polčasu tekme dvanajstega kroga elitne EHF Lige prvakinj so tako gledale v hrbet svojim tekmicam s severa. Ekipo Ikasta je v vodstvo že v prvi minuti srečanja povedla Ingvild Kristiansen Bakkerud, v nadaljevanju pa so si varovanke Kasperja Christensena priigrale največ štiri zadetke prednosti. To je bilo pri izidu 14:18, ki ga je postavila Bakkerudova, s petimi goli najboljša strelka prvega polčasa.

Ko je približno 4700 domačih navijačev upalo, da se tehtnica v drugem delu obračuna lahko prevesi na stran modre ekipe, pa se je žal zgodilo ravno nasprotno. Nekaj zapravljenih priložnosti tigric je razprlo krila gostjam, ki so svojo prednost še povečale. Na velikih sedem golov (16:23).

Spored, rezultate in uvrstitev Krimovk v EHF Ligi prvakinj najdete TUKAJ.

A tigrice so se pobrale! Tatjana Brnović je v 44. minuti zadela za približanje na 22:24. Pred samo končnico so bile tako možnosti še povsem odprte. Potem pa se je zgodilo. Najprej slaba podaja kapetanke Barbare Lazović do Brnovićeve in novo povečanje prednosti gostujoče zasedbe na +3. Tigricam niza tekmic ni uspelo prekiniti, tudi do preobrata je zmanjkalo moči. Semafor se je na koncu ustavil pri 28:34.

Fotogalerijo tekme si oglejte TUKAJ.

Pred Adžićevo četo sta le še dve preizkušnji v skupinskem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Prihodnjo soboto, 10. februarja, ob 18.00 najprej gostovanje pri danskem Esbjergu, teden pozneje (v soboto, 17. februarja, ob 18.00) pa še domači obračun proti poljskemu Lubinu.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Odgovornost za poraz prevzemam jaz. Do naslednje domače tekme moramo napake popraviti in se oddolžiti našim navijačem!«

Barbara Lazović, kapetanka RK Krim Mercator: »Mislim, da je bila celotna tekma slaba. Začele smo slabo. Pred tekmo smo ponavljale, da je vse odvisno od nas in to se je pokazalo. Izgubile smo preveč žog, zgrešile preveč strelov. Proti Ikastu tako ne moreš zmagati. Pozitivna stvar je bila tisti del, ko smo se uspele približati, ampak nam je na koncu zmanjkalo moči in koncentracije. To enostavno ni bil naš dan. Dobro moramo analizirati tekmo in popraviti napake, ker nas naslednjo soboto čaka zahtevno gostovanje.«

Krim Mercator : Ikast (DAN) 28:34 (15:18)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (12. krog); 3. februar 2024 (18.00); Arena Stožice, Ljubljana, 4.700 gledalcev

Sodnici: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (Srbija); delegat: Sotiris Migas (Grčija)
Krim Mercator: Radičević 4, Stanko 3, Pineau, Mavsar 3, Spreitzer, Dmitrieva 4, Arenhart, Klemenčič, Vojnovič, Varagić 1, Ngombele 2, Lazović 6, Brnović 2, Rosiak, Abina 1, Grbić 2.
Ikast Handbold: Schjött, Skogrand, Böhme 1, Iversen 1, Lindqvist 1, Friis 6, Austmo Pedersen, Petersen 1, Lykkegaard 2, Hansen, Bakkerud 6, Mortensen, Jerabkova 11, Hougaard 5.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (2), Ikast Handbold 2 (2).
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Ikast Handbold 8 minut.