Čehinje plesale po notah tigric

Rokometašice Krima Mercatorja so na strelsko najuspešnejši tekmi v zgodovini ljubljanskega kluba prišle do zanesljive zmage nad ekipo DHK Banik Most. Čehinje so premagale s končnim rezultatom 42:29 in tako prišle do prvega para točk v 28. zaporedni sezoni med evropsko elito. Tokrat gre izpostaviti izvrstno ekipno predstavo. Vsaj en zadetek je doseglo kar 12 tigric.
Banik Most (Češka) - Krim Mercator 29:42 (13:21)
nedelja, 24. september, ob 16.00, Chomutov, 500 gledalcev
Sodnici: Ioanna Christidi, Ioanna Papamattheou (Grčija); Delegat: Gerhard Reisinger (Avstrija)
Banik Most: Holanova, Striškova 8, Šutranova 3, pokorna, Janssen, Mikulcik 5, Cholevova 1, Mullnerova, Eksteinova 2, Smetkova 1, Spone 2, Kroftova, Polakova 1, Kostelna 2, Somionka 1, Mikulaškova 3.
Krim Mercator: Radičević 6, Stanko 5, Abina, Žabjek, Dmitrieva 6, Arenhart, Cerovak 1, Klemenčič 3, Ljepoja 1, Varagić 2, Lazović 6, Kovarova 6, Risović, Rosiak 1, Marković 2, Svetik 3.
7-metrovke: Banik most 3 (3), Krim Mercator 3 (2)
Izključitve: Banik Most 10 minut, Krim Mercator 8 minut
Rdeč karton:: Ljepoja (53' Krim Mercator)

Krimovke so takoj pokazale, da se želijo iz češkega Chomutova vrniti s polnim izkupičkom točk. Daria Dmitrieva je že v prvi minuti dvakrat zatresla mrežo tekmic in ljubljansko zasedbo povedla v vodstvo z 2:0. Čehinje so se sicer vrnile, izkoristile so nekaj napak varovank Dragana Adžića in tehtnico prevesile na svojo stran. A ne za dolgo. Po tem ko je neprijetno poškodbo kolena skupila Valerie Smetková, so tigrice popolnoma zagospodarile na igrišču Rocknet Arene.

Hitro so polnile mrežo neizkušene zasedbe Adriana Struzika, s trdno obrambo in razpoloženo Barbaro Arenhart v vratih pa zaustavljale strele tretje najmlajše ekipe v tej sezoni EHF Lige prvakinj. Že v prvem polčasu so si priigrale lepo zalogo, ki so jo v drugem delu srečanja še nadgradile.

V 35. minuti so izkoristile prvo priložnost, da povedejo z dvomestno prednostjo. Kapetanka Barbara Lazović je z silovitim strelom od daleč zadela za 25:15. V nadaljevanju obračuna so Krimovke ugodno razliko ohranjale, zato je črnogorski strokovnjak na klopi Krima Mercatorja priložnost za igro ponudil prav vsem svojim varovankam. Med strelke se jih je tokrat vpisalo kar 12. Najbolj razpoložene so bile Jovanka Radičević, Daria Dmitrieva, Barbara Lazović in Sara Kovarova, ki so zabile po šest golov, svoj evropski prvenec pa je dosegla tudi mlada Ema Markovič.

Z izvrstno ekipno predstavo so rokometašice v sivo-modrih dresih tretjič v zgodovini ljubljanskega kluba na eni tekmi elitnega evropskega tekmovanja dosegle preko 40 zadetkov. Tokrat so se ustavile pri 42, kar je največ doslej!

Naslednja evropska tekma Krimovke čaka pred domačimi navijači. V nedeljo, 9. oktobra, ob 14.00 bo v Ljubljani gostoval madžarski FTC-Rail Cargo Hungaria.

 


 

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Srečen sem, da smo dosegli prvo zmago, hkrati pa je nekaj rokometašic doseglo svoje prve evropske zadetke v dresu Krima Mercatorja. Na tekmi nam je uspelo tisto, kar smo si želeli. Ostali smo zdravi. Domači tekmi proti Izoli in Litiji, ki smo ju odigrali med tednom, sta se pokazali kot koristni. Želim si, da tudi v nadaljevanju sezone preko državnega prvenstva gradimo našo formo. Zdaj je čas, da se osredotočimo na tekmo proti ekipi FTC-Rail Cargo Hungaria.«

Barbara Lazović, kapetanka RK Krim Mercator: »Po dveh porazih je zagotovo zahtevno igrati, predvsem takrat, ko veš, da si favorit. A bile smo osredotočene, dale smo vse od sebe in končni rezultat je realen.«

Tjaša Stanko, rokometašica RK Krim Mercator: »Vedele smo, da bodo Čehinje igrale hitro, mi pa smo si želele zmage in dveh točk. Dobro smo se pripravile in mislim, da smo dokazale, da smo boljše. Zelo sem vesela in ponosna na ekipo!«