13 tigric na seznamu državnih reprezentanc

Zaradi tedna Evropske rokometne zveze (EHF) bo prvi oktobrski vikend minil brez tekem EHF Lige prvakinj. Nov evropski obračun tako Krimovke čaka šele v nedeljo, 9. oktobra. A do takrat ne bodo počivale. 13 tigric bo med krajšim reprezentančnim premorom zastopalo barve svoje države, na delu pa bo tudi glavni trener Dragan Adžić.

Slovenski selektor je na seznam uvrstil osem rokometašic Krima Mercatorja. V četrtek, 29. septembra, in v soboto, 1. oktobra, bodo slovenski dres na pripravljalnih tekmah proti Madžarkam nosile Ema Abina, Valentina Klemenčič, Barbara Lazović, Nataša Ljepoja, Tjaša Stanko, Maja Svetik, Alja Varagić in Nina Žabjek.

V soboto in četrtek dve prijateljski tekmi čakata tudi Barbaro Arenhart, Brazilke se bodo pomerile proti Švedinjam. Jovana Risović se bo s srbsko izbrano vrsto udeležila mednarodnega turnirja Carpathian Trophy, kjer jo čakajo obračuni z Avstrijkami, Špankami in Romunkami. Zadnje priprave pred novembrskim evropskim prvenstvom bo s črnogorsko reprezentanco opravila Jovanka Radičević, s češko Sara Kovarova, s poljsko pa Aleksandra Rosiak.

Foto: RZS