Krimovke se selijo v Halo Tivoli

Rokometašice Krima Mercatorja so v minulih dveh sezonah domovale v dvorani Stožice. V ljubljanski lepotici so odigrale kar 16 od zadnjih 18 domačih evropskih tekem, zdaj pa je čas za selitev. Z obračuni v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju bodo tigrice nadaljevale v Hali Tivoli.  

Spomin na zadnjo odigrano tekmo v hramu slovenskega športa je še vedno živ. V soboto, 26. marca, so Krimovke tam gostile madžarski Ferencvaros. Prvo od dveh srečanj, ki je odločalo o napredovanju med najboljših osem ekip stare celine. In ljubljanska zasedba ga je opravila z odliko. Na krilih lepega števila domačih navijačev so tigrice naredile velikanski korak proti napredovanju v četrtfinale EHF Lige prvakinj. Priigrale so si prednost sedmih zadetkov, jo na povratnem obračunu v Budimpešti ubranile ter se po devetih sezonah znova veselile uvrstitve med najboljših osem v Evropi.

Priložnost za ponovitev uspeha se ponuja v nadaljevanju sezone, ko bodo Krimovke domače evropske tekme odigrale na parketu Hale Tivoli. Prvi dvoboj jih v dvorani pod Rožnikom čaka v nedeljo, 9. oktobra, ko bodo v prestolnici znova gostovale Madžarke. Naj se v Tivoliju začne pisati nova uspešna zgodba slovenskega športa!