Alja med peterico najboljših na desnem zunanjem

V tradicionalnem izboru najboljših posameznic najmočnejšega rokometnega tekmovanja Delo EHF Lige prvakinj ima glavno besedo tudi Alja Varagić. Poteguje se namreč za lanskavi naziv najboljše na desnem zunanjem položaju, zanjo lahko glasujete s klikom TULE.

Po dvomesečnem prisilnem odmoru so se rokometašice ponovno vrnile v rokometno dvorano, a pravih dvobojev v tej sezoni ne bomo več videli. Tigrice so predčasno končale državno prvenstvo, pokalno tekmovanje bo najverjetneje odigrano pred začetkom naslednje sezone, Liga prvakinj pa se bo zaključila le s turnirjem najboljše četverice iz glavnega dela.

Obdobje pred zaključkom elitnega evropskega tekmovanja je vsako leto posvečeno najboljšim posameznicam in njihovim trenerjem. Na vsaki poziciji je konkurenca zožana le na pet posameznic, na poziciji desne zunanje so tako še Anna Vyakhireva (Rostov Don), Katrin Klujber (FTC), Mireya Gonzalez (Valcea) in še druga slovenska predstavnica Ana Gros (Metz).

Sezona se je za Aljo Varagić začela odlično, a začetek priprav na svetovno prvenstvo na Japonskem se ves dosedanji trud izničil. Poškodba pa ni načela njene samozavesti, vrnila se je močnejša. Zaradi poškodovane Polone Barič prevzela kapetanski trak in odigrala eno odločilnih vlog v igri naše ekipe. Z 62 doseženimi zadetki je na listi strelk le za najboljšo peterico.

Alja Varagić, nominiranka za najboljšo desno zunajo rokomtešaico:
“Glede na sezono, ki je za mano in poškodbo, zaradi katere sem izpustila svetovno prvenstvo sem vesela, da sem se lahko vrnila do nadaljevanja Lige prvakinj in pomagala ekipi v glavnem delu. Zato je ta nominacija velika čast in nagrada za vso dobro delo, ki smo ga naredili v tej sezoni. Prav tako je nekakšen obliž za konec te sezone, ki se zagotovo ni končala tako, kot bi si vsi želeli.”

Za Aljo lahko glasujete na spletni strani ehfcl.com. Hvala za vaš glas!