Po polletni abstinenci znova na delu tudi reprezentanca


Po skoraj treh tednih od povratka na klubske treninge, se bodo članice v petek, 28. maja, ob 10.30, znova predstavile tudi v reprezentačnih vlogah. Na Kodeljevem bodo namreč opravile trening, ki bo šele prvi po nastopu na decembrskemu svetovnemu prvenstvu. Med izbrankami Uroša Bregarja je osem Krimovih rokometašic, Maja Svetik, ki bo modri in roza dres oblekla v prihodnji sezoni, uradno še vedno zastopa barve Ajdovščine.

Tija Gomilar Zickero, Valentina Klemenčič, Nataša Ljepoja, Alja Varagić, Maja Vojnovič, Hana Vučko, Nina Zulić in Nina Žabjek je osmerica Tigric, ki bo ob koncu klubske sezone znova dejavna na reprezentančnem nivoju. A tudi tu težkih preizkušenj ne bodo pričakale.

Zaradi epidemije je EHF sprva sprejela prestavitev kvalifikacij, le dni kasneje pa tudi dokončno odpoved. Slovenska izbrana vrsta se je tako na tretje zaporedno evropsko prvenstvo uvrstila po zaslugi uvrstitve iz zadnjega prvenstva v Franciji. Nasprotnike za tekmovanje, ki bo potekalo med 3. in 20. decembrom bodo naša dekleta izvedela 18. junija, ob 11. uri. Žreb bodo pričakale v četrtem bobnu, skupaj s Poljsko, Češko in Hrvaško.