29. naslov državnih prvakinj v rokah Krimovk

Rokometašice Krima Mercatorja so si naslov državnih prvakinj sicer teoretično zagotovile že pred dnevi (28. aprila) na gostovanju v Ajdovščini. A na pokal so morale počakati do konca. Vse do zadnje tekme. Do srede, 15. maja 2024, ko so se v domačih Stožicah razveselile že 29. naslova državnih prvakinj v zgodovini kluba.

Zadnja tekma proti Ajdovkam ni prinesla nikakršnega presenečenja (41:17). Tigrice so tudi tokrat – že 20. v tej sezoni – zabeležile zmago in tako že osmo sezono zapored v najmočnejšem domačem ženskem tekmovanju ostajajo neporažene.

Krimovke so v sezoni 2023/24 osvojile že 29. naslov državnih prvakinj. Prvenstvo so končale neporažene!

V tekmovanju, v katerem je glavni strateg Krimove družine Dragan Adžić veliko priložnosti ponudil igralkam, ki so v Evropi morda nastopile kakšno minuto manj. Prav zato so se že po prvem delu letošnje izvedbe 1. ženske rokometne lige v najboljši peterici strelk znašle kar tri tigrice: Ema Abina (79 zadetkov), Betchaidelle Ngombele (77 zadetkov) in Elena Erceg (76 zadetkov).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RK Krim Mercator (@rkkrim)

Mladi Abina in Ercegova sta se odlično izkazali tudi v končnici tekmovanja, še bolje pa se je znašla 20-letna Kongovka, ki je dosegla še dodatnih 51 golov, s čimer zaseda sam vrh lestvice.

Konec sezone za Krimovke še zdaleč ne prinaša zasluženega premora. Slovenske reprezentantke in Brazilko Barbaro Arenhart kmalu čakajo olimpijske igre v Parizu, sicer pa v klubu sestavljajo še zadnje koščke sestavljanke za sezono 2024/25. Na koga (še) bo Adžić računal v novi sezoni, bo kmalu objavljeno na naši spletni strani in družbenih omrežjih.