1. ženska liga prekinjena za dva tedna

V zadnjem obdobju je bilo zaradi zdravstvenih težav in odrejenih karanten v 1. ženski rokometni ligi odloženih kar nekaj tekem. Na korespondenčni seji so se zato klubi omenjenega tekmovanja odločili, da zamrznejo potek tekmovanja za dva tedna.

Rokometašice Krima Mercatorja so dosedaj odigrale le dve tekmi državnega prvenstva. V uvodnem kolu so zadnji avgustovski dan tekmo proti Izoli dobile z rezultatom 43:20, v tretjem kolu pa so dva tedna pozneje uspešno nastopile proti Litiji (46:18). Prestavljene so bile tekme proti Zagorju, Krki, Žalcu in Velenju.

Z zamrznitvijo tekmovanja se bo premaknil tudi predviden razpored. Rokometašice se bodo na igrišča vrnile sredi novembra – predvidoma med 13. in 15. novembrom – in nastope nadaljevale s tekmami 8. kroga, ki je bil sicer predviden za ta konec tedna.

Delo EHF Liga prvakinj se nadaljuje

Kljub začasni prekinitvi domačega prvenstva pa se ne zaustavlja evropska karavana. Po odigranih šestih kolih, prestavljena je sicer tekma proti Esbjergu, so najmočnejše zasedbe dočakale krajši premor. Delo EHF Liga prvakinj bo ponovno na sporedu v soboto, 7. novembra, ob 18.00, ko bodo Tigrice v Areni Stožice gostile rokometašice romunske Bukarešte. Proti isti ekipi pa se bodo teden dni kasneje pomerile še na gostovanju v romunski prestolnici (16.00).

Spored vseh tekem rokometašic Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice pa TUKAJ.