V finišu, žal, zmanjkalo moči

Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu Delo EHF Lige prvakinj v sobotnem popoldnevu gostovale pri madžarskem FTC-ju. Igralke domačega Ferencvaroša so nazadnje slavile zmago z 32:25 (14:14). Najbolj razpoložena Krimovka, Samara da Silva Vieira, je dosegla pet zadetkov. Elitno evropsko žensko klubsko tekmovanje se nadaljuje v soboto, 7. novembra, ko v Stožice prihajajo rokometašice romunske Bukarešte.
FTC (MAD) : Krim Mercator 32:25 (14:14)
sobota, 24. oktober, ob 16.00, Erd Arena – 1000 gledalcev
Sodnici: Ana Vraneš, Marlis Wenninger (obe Avstrija); Delegatka: Zuzana Fuleova (Slovaška)
FTC: Janurik, Bíró 8 obramb; Pásztor, Schatzl 2, Szucsanszki 4, Csiszar-Szekeres, Kisfaludy, Stolle 1, Kovacs, Bölk 5, Márton 2, Malestein 10 (2), Klujber 6 (2), Háfra 2, Kovacsics, Behnke.
Krim Mercator: Vojnovič 1 obramba, Risović 3 obrambe; da Silva Vieira 5 (2), Jurič, Sercien Ugolin 3, Žabjek 1, Pletikosić 1, van Kreij 3, Klemenčič, Konatar 4, Ljepoja 1, Dobrić, Kojić 2, Vučko 2, Gomilar Zickero 1, Svetik 2.
7-metrovke: FTC 4 (4), Krim Mercator 3 (6)
Izključitve: FTC 10 minut, Krim Mercator 6 minut

Tekmo v Erd Areni, kjer so na trubunah za domače rokometašice lahko navijali tudi gledalci, so bolje začele gostiteljice, ki so do izida 5:5 narekovale ritem igre. Nato so pobudo prevzele Krimovke in po četrtem zadetku črnogorske levokrilne igralke Konatarjeve v 22. minuti prešle v vodstvo z 11:9. Sledili so štirje zaporedni goli Madžark, nazadnje pa se je prvi polčas končal z neodločenim rezultatom – 14:14. Ljubljančanke so po uvodnih 30 minutah lahko obžalovale predvsem 10 zgrešenih strelov, od tega dve sedemmetrovki.

Drugo polovico dvoboja so bolje začele slovenske prvakinje, ki so dvakrat ušle na dva zadetka prednosti – 16:14 in 17:15. Rokometašice glavnega trenerja Uroša Bregarja so nato stik z domačo zasedbo držale še do 48. minute, ko je Ana Kojić zadela za 23:23.

Sledila pa je zadnja patina tekme, ki so jo Madžarke dobile z 9:2 in tako razblinile vse upe Tigric za nove točke v najboljšem klubskem tekmovanju. Ob pogledu na statistiko je moč razliko med ekipama najti predvsem pri učinkovitosti v napadu (FTC-Rail Cargo Hungaria 32:39 – 82 %; Krim Mercator 25:45 – 60 %), kar pa bo za Ljubljančanke gotovo le še motiv več, da na zaporednih tekmah v DELO EHF Ligi prvakinj proti romunski Bukarešti (7. in 14. novembra) pokažejo in dokažejo, da so iz pravega testa.

Uroš Bregar: Prvi polčas smo odigrali zelo dobro in vse do 43. minute je bil izid poravnan. Na koncu nam je zmanjkalo izkušnj, rokometašice so bile v krču. Obramba ni več delovala tako kompaktno, nato so tekmice naredile razliko, ki je nismo mogli več ujeti. V naslednjih dveh tednih nas čakajo zaostale tekme domačega prvenstva, nato bomo iskali nove točke Lige prvakinj doma.