Zmaga nad Ajdovščino za potrditev naslova državnih prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja kot vselej blestijo tudi v tek sezoni 1. ženske rokometne lige. Pred nedeljskim obračunom proti Ajdovkam so zabeležile kar 16 zmag in so bile tako še neporažene. Tokrat se je tekma končala s 34:17 v korist Ljubljančank, za 17. zmago v sezoni in potrditev naslova državnih prvakinj.

Slavje na nedeljskem obračunu v Ajdovščini ni bilo pod vprašajem. Varovanke Dragana Adžića so preko kapetanke Barbare Lazović povedle v prvi minuti srečanja. Za povečanje prednosti pa sta v nadaljevanju poskrbele še Tatjana Brnović in Jovanka Radičević. Ob polčasu je prednost znašala že velikih osem golov (17:9), v drugem delu srečanja pa je le še dodatno narastla. Končni rezultat je znašal 34:17.

Do konca 1. ženske rokometne lige so za tigrice ostale le še tri tekme, zato je tekmicam zmanjkalo časa za preobrat. Krimovke imajo pred drugouvrščenimi rokometašicami Mlinotesta Ajdovščine neulovljivih šest točk naskoka, kar pomeni, da je 29. naslov državnih prvakinj v zgodovini kluba teoretično že v klubskih vitrinah.