Preko Izole do tretjega mesta v Pokalu Slovenije

Rokometašice Krima Mercatorja so v letošnji izvedbi Pokala Slovenije tekmovanje sklenile na končnem tretjem mestu. Uvrstitev v finali jim je po siceršnji zmagi nad Ajdovkami v polfinalu (34:33) odvzela administrativna napaka, v borbi za tretje mesto pa tigricam niso bile kos rokometašice Trga ABC Izole (42:16).

Ljubljanska zasedba je na sobotni polfinalni tekmi proti Mlinotestu Ajdovščini kršila pravilo, da na parket lahko stopi šest igralk brez pravice nastopa za reprezentanco Slovenije, saj je bilo v ekipi Krimovk takšnih igralk osem. Tigrice so sicer srečanje proti Ajdovkam dobile s 34:33 in se veselile nastopa v finalu. A sledil je še tretji polčas drugega polfinalnega dvoboja, v katerem je bila tekma registrirana z rezultatom 10:0 za Mlinotest iz Ajdovščine.

V nedeljo, 21. aprila, ob 14.30 so se Krimovke tako v borbi za tretje mesto pomerile proti Izolankam. In dvoma o zmagovalkah tukaj ni bilo. Rezultat je bil v deveti minuti srečanja še izenačen na 4:4, nato pa so tigrice pokazale svoje zobe in prednost iz minute v minuto, iz napada v napad povečevale. Ob polčasu so vodile z velikih 20:6, na koncu pa zmagale z 42:16.

Najboljša strelka v modrem dresu je bila tokrat mlada Elena Erceg, ki je dosegla okroglih deset zadetkov in bila proglašena za igralko tekme. Enega manj je v svojo statistiko vpisala Ema Abina. Zelo uspešna pa je bila še ena mlada tigrica. Dijana Đajić je bila med vratnicama 52-odstotno uspešna, zbrala je enajst obramb.

Pred varovankami Dragana Adžića je v tej sezoni le še končnica državnega prvenstva. Še štiri tekme. Prva v nedeljo, 28. aprila, ko se Ljubljančanke odpravljajo prav v Ajdovščino.