Zmaga na prvi pripravljalni tekmi

Krimovke so tretji teden priprav zaključile s prvo prijateljsko tekmo tega poletja. V Stožicah so gostile hrvaške državne podprvakinje, rokometašice Podravke, in jih premagale s končnim rezultatom 31:23. Naslednji preizkus tigrice čaka v torek, 9. avgusta, ko bodo gostovale pri podgoriški Budućnosti.

Na prvi pripravljalni tekmi so aktualne slovenske državne prvakinje nadigrale tekmice iz Koprivnice. Vodile so skozi vso tekmo, po polovici s 17:12, na koncu pa je semafor kazal 31:23. »Skupni trening in tekma s Podravko Vegeto je bila za nas zelo koristna, saj gre za ekipo, ki je ne poznamo dobro. Veseli me, da je bila na visoki ravni in motivirana, da se kosa z nami. Naredili smo prvi korak. Zdaj imamo informacije, na čem moramo še delati in na nas je, da naredimo še naslednjega,« je po tekmi povedal glavni trener tigric Dragan Adžić.

Nov mesec in z njim četrti teden priprav pa so rokometašice Krima Mercatorja odprle z uradnim fotografiranjem. V sproščenem in zabavnem vzdušju so nastale uradne fotografije in GIFi za sezono 2022/23, na katere bo treba še nekoliko počakati.

Ne bodo pa tigrice dolgo čakale na nov pripravljalni preizkus. V ponedeljek, 8. avgusta, jih namreč že čaka pot proti črnogorski prestolnici, kjer bodo opravile dva skupna treninga z Budućnostjo in odigrale eno prijateljsko tekmo.