Zaostala tekma na sporedu 3. januarja

V nedeljo, 3. januarja 2021, ob 16. uri, rokometašice Krima Mercatorja v Stožicah čaka zaostala tekma 3. kola Delo EHF Lige prvakinj proti danskemu Esbjergu.

Kljub pandemiji so rokometašice RK Krim Mercatorja v evropski sezoni 2020/21 odigrale osem tekem. Odpadla je le tekma 3. kroga Delo EHF Lige prvakinj, ko bi v Ljubljano morale pripotovati rokmetašice iz Esbjerga. Kljub želji, da bi tekmo odigrali čimprej, bo zaradi strogih pravil v prvenstvu tekmic in njihovih televizijskih pravic, tekma odigrana prvo nedeljo v letu 2021.

Boljša gol razlika ter točka več na lestvici skupine A je trenutna slika tekmic prvega dvoboja prihodnje leto. V prednosti so gostiteljice. Edina dosedanja medsebojna dvoboja datirata štiri leta nazaj. Jeseni 2016 je bil vsak klub uspešen po enkrat. Tekočo sezono so tekmice pričele zmagovito, nato pa nanizale šest porazov in neodločen rezultat proti Vipersu, medtem ko so se Tigrice veselile proti Bietingheimu ter dvakrat tekmicam odščipnile še po točko.

Krimovke bodo v nadaljevanju tekmovanja še trikrat igrale v Stožicah, prav toliko bo tudi gostovanj. Točen razpored tekem si lahko pogledate TUKAJ.