Za uvod v leto 2023 doma proti Bietigheimu

Novo koledarsko leto za večino ljudi pomeni nove cilje in z njimi povezne izzive. A ne za rokometašice Krima Mercatorja, ki bodo v letu 2023 le nadaljevale svojo evropsko pot. V nedeljo, 8. januarja, ob 16.00 jih namreč čaka tekma desetega kroga EHF Lige prvakinj. V Hali Tivoli bo gostovala ekipa SG BBM Bietigheim.
EHF LIGA PRVAKINJ
HALA TIVOLI
Krim Mercator
16.00
Bietigheim (NEM)
Nedelja, 8. januar 2023

 

Krimovke bodo imele po devetih letih znova priložnost, da novo leto na evropskem parketu odprejo z zmago. Nazadnje so leta 2014 s 24:18 premagale norveški Larvik, zdaj pa se priložnost ponuja proti aktualnim prvakinjam nemške Bundeslige.

V prvi vrsti bodo v ljubljanski zasedbi skušali popraviti vtis z oktobrskega gostovanja iz predmestju Stuttgarta, kjer so doživeli najvišji poraz (30:23) v tej sezoni najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Tudi tokrat bo odločala obramba, varovanke Dragana Adžića ne bodo smele pozabiti na učinkovito Julio Maidhof. 24-letna nemška reprezentantka je v tej sezoni v klubskem dresu zabila 45 evropskih zadetkov, od tega je mrežo Krima Mercatorja zatresla šestkrat.

Krimovke imajo po novembrskem reprezentančnem premoru boljši izkupiček točk, po zmagi nad francoskim Brestom pa so še dodatno motivirane. Za uspešen skok v leto 2023 bodo tigrice potrebovale tudi pomoč s tribun, zato ne pozabi: v nedeljo, 8. januarja, ob 16.00 v Hali Tivoli. Vstopnice so na voljo tukaj.

Ekipa, ki jo vodi Markus Gaugisch, je sicer po vročem začetku, ko je tekmice premagovala kot po tekočem traku, po reprezentančnem premoru padla v majhno krizo. Nemška zasedba v slovensko prestolnico prihaja po nizu štirih tekem brez zmage. Nazadnje se je veselila prav proti Krimovkam, ki pa so pred nedeljskim srečanjem v ”ugodnejšem položaju”. Samozavestne in dodatno motivirane po nedavni zmagi na gostovanju pri francoskemu Brestu, pri neposrednih tekmicah v boju za napredovanje iz skupinskega dela elitne EHF Lige prvakinj.

Niz neporaženosti bodo rokometašice Krima Mercatorja skušale podaljšati proti (trenutno) četrtouvrščeni ekipi skupine A EHF Lige prvakinj, ki ima po devetih tekmah na svojem računu deset točk. Ljubljančanke so zbrale štiri manj, a se priložnost za nov par ponuja v nedeljo, 8. januarja, ob 16.00. V Hali Tivoli bodo tigrice za uspešen skok v leto 2023 potrebovale tudi tvojo pomoč, zato svoje vstopnice hitro zagotovi TUKAJ!