Za reprezentantkami je tretje kolo kvalifikacij za Francijo

Za reprezentantkami so tretje tekme v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Franciji. Slovenske reprezentantke so proti Islandiji iztržile točko, Aneta Benko je postala najboljša strelka tekme proti Norveški, Olga Perederiy pa zaradi bolezni ni nastopila proti Švici. Bodoča Krimovka, Sara Ristovska, je pričakovano osvojila zmago proti Ferskim otokom.

ISLANDIJA : SLOVENIJA 30:30 (16:17)
Na sever Evrope se je podalo sedem rokometašic Krima Mercatorja. Šest zadetkov je dosegla Tjaša Stanko, štiri Ines Amon in Aneja Beganović, tri Alja Koren, dva pa Ana Abina. Nastopili sta tudi Amra Pandžić in Nina Zulić.
Večino tekme so prednost v svojih rokah držale naše rokometašice, a pred koncem se je tehtnica nagnila v korist domačink. Nova priložnost za prvo zmago prihaja že v nedeljo, 25. marca, ob 17.00. V Celju bodo reprezentantke zagotovo še bolje motivirane!

HRVAŠKA : NORVEŠKA 25:32 (10:18)
Aneta Benko
na dresu s hrvaškim grbom nosi zanimivo številko 99. Na tekmi proti Norveški je z osmimi zadetki postala najboljša strelka tekme, a poraza ni morala preprečiti. Veliko bolj izkušena norveška zasedba bo trd oreh tudi v nedeljo, ko bodo ob 18.15 igrale pred domačim občinstvom.

ŠVICA : UKRAJINA 21:15 (9:7)
Olga Perederiy
, sicer stalna članica ukrajinske reprezentance, je zaradi bolezni tokrat morala izpustiti reprezentančni nastop. Njene soigralke se proti Švicarkam niso najbolje izkazale, pomembne točke za nastop na prvenstvu bodo lovile v nedeljo, ob 18.00.

FERSKI OTOKI : MAKEDONIJA 15:22 (7:7)
Mlada in neizkušena makedonska reprezentanca je v drugem polčasu potrdila pričakovano zmago proti Ferskim otokom. Sara Ristovska, ki bo v prihodnji sezoni oblekla Krimov dres, je dosegla osem zadetkov in postala najboljša strelka tekme. Povratna tekma, kjer bosta dve točki znova obveza, jih v nedeljo čaka ob 19.00.

ČETRTO KOLO KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO
nedelja, 25. marca
Celje, 17.00: SLOVENIJA : ISLANDIJA
Kijev, 18.00: UKRAJINA : ŠVICA
Bekkestua, 18.15: NORVEŠKA : HRVAŠKA
Skopje, 19.00: MAKEDONIJA : FERSKI OTOKI