Velik korak na težki poti v Francijo

Pričakovanja niso bila zamanj. Slovenske reprezentantke so v Celju pokazale vso svojo moč in popolnoma deklasirale Islandijo. Po dveh izenačenjih je tokrat prišel čas za zmago, 28:18, ki prinaša sladko pričakovanje na zadnji del kvalifikacij, ki bo potekal ob prehodu v junij. Cilj je jasen, uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo konec leta potekalo v Franciji.

SLOVENIJA : ISLANDIJA 28:18 (15:10)
Veliko boljša obramba in odlična Amra Pandžić sta vsem navijačem pričarali nepozabno športno popoldne. Kot dobro namazan stroj je skozi večino tekme izgledala igra naših deklet, ki so dosegle zastavljen cilj. Pred zadnjima kvalifikacijskima tekmama so s točko prednosti skočile pred Češko, ki bo nasprotnik naših deklet prav ob zaključku boja za svetovno prvenstvo.

Tjaša Stanko je za visoko zmago prispevala pet zadetkov. Ana Abina, Aneja Beganović, Alja Koren in Nina Zulić so dosegle po dva zadetka, bero pa je z enim zadetkom zaključila Ines Amon.

NORVEŠKA : HRVAŠKA 33:27 (13:12)
Slika iz Zagreba se na poti v norveški Bekkestua ni veliko spremenila. Norvežanke so v skupini A razred zase in tudi v četrto so slavile, tokrat s 33:27. Aneta Benko se je tokrat ustavila pri štirih zadetkih. Hrvatice v zadnjem delu čaka težko delo. Po dveh porazih so drugo mesto prepustile Švicarkam, ki bodo njihove nasprotnice na predzadnji tekmi.

UKRAJINA : ŠVICA 21:22 (9:9)
Po prepričljivem porazu v Švici, so Ukrajinke stopile skupaj. Švicarkam niso pustile dihati vse do zadnjih sekund tekme, a boljši konec je znova potegnila ekipa iz Alp, 21:22. Olga Perederiy je dosegla tri zadetke, njeno ekipo pa v zadnjem delu čaka misija nemogoče. Na zadnjem mestu jih do Švicark ločijo štiri točke (6), pred njimi pa so tudi Hrvatice z dvema točkama več (4).

MAKEDONIJA : FERSKI OTOKI 28:24 (14:8)
Eksotinje iz Ferskih otokov imajo v tretji skupini najbrž ostale brez točk. Tudi na povratni tekmi so Makedonke brez težav odkrmarile proti novemu paru točk (28:24). Zelo pomebnemu za nadaljnji boj proti Švedski in Srbiji. Sara Ristkovska je k zmagi prispevala dva zadetka.