Za pokalni final4 proti Savi Kranj

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v četrtfinalu Pokala Slovenije pomerile proti Savi Kran. Predviden datum igranja zadnjih dvobojev pred zaključnim turnirjem najboljše četverice je 6. ali 7. januar.

Krimovke v pokalnem tekmovanju poraza ne pomnijo od dalnjega leta 1998. Na aprilskem zaključnem turnirju so v Ajdovščini tako slavile že 28. pokalno lovoriko, v finalu so pričakovano premagale Trgo ABC Izolo (30:18).  V četrtfinalu se bodo pomerile proti gorenjski zasedbi, ki je v osmini finala na domačem terenu nadigrala Vrhniko (40:27). Sava Kranj bo tudi na drugi tekmi gostitelj dvoboja, po katerem bodo znane udeleženke turnirja najboljše četverice.

To lahko postanejo tudi mlajše krimovke. Na žrebu je namreč sodelovala Ljubljana, ki še čaka na prvo tekmo pokalnega tekmovanja. Ta bo na sporedu v ponedeljek, ob 17.00, ko se bodo v Stožicah mlade tigrice pomerile proti novomeški Krki. V primeru zmagoslavja jih čaka še težje delo, v četrtfinalu se bodo zmagovalke namreč pomerile proti Mlinotestu Ajdovščini, drugi najboljši ekipi domačega tekmovanja. Prav slednja je pokalno pot ustavila za drugo mlajšo ekipo Krim B, septembra je bilo (34:20).

Pari četrtfinala Pokala Slovenije za ženske
ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož : ŽRK Trgo ABC Izola
RK Sava Kranj : RK Krim Mercator
ŽURD Koper: ŽRD Litija
ŽRK Mlinotest Ajdovščina : RK Ljubljana/ŽRK Krka Novo mesto