Za Ligo prvakinj proti Indeco Conversanu

Krimovke so uspešno prestale prvi korak. V otvoritveni tekmi kvalifikacij so proti slovaški Iuventi Michalovce takoj povedle in brez večjih težav držale prednost vse do konca tekme. Zmaga 28:22 jim prinaša nedeljsko finale, kjer se bodo za uvrstitev v evropsko Ligo prvakinj pomerile proti italijanskemu Indeco Conversanu.

Prve minute srečanja so pripadle Krimovkam, ki so kljub agresivni obrambi nasprotnic znale najti pod do mreže. Polona Barič je dosegla uvodna zadetka, Nina Jeriček pa je prednost Krimovk povišala na 3:0. Trda obramba se je Krimovkam povrnila s prednostjo šestih zadetkov, kar je bila najvišja razlika prvega polčasa. Za 10:4 je deset minut pred koncem polčasa svoj drugi zadetek dosegla Aneta Benko. Hitrost igre se je nekoliko upočasnil in prvi polčas se je končal z rezultatom 14:10.

Da Krimovke zanima samo zmaga se je najbolje opazilo v začetku drugega polčasa. Miša Marinček je prištevala obrambe, v napadu pa so tigrice postale še bolj natančne. Pisala se je 45. minuta, ko je Mirjeta Bajramoska prednost Krimovk povišala že na osem (22:14). V zadnjih minutah so Krimovke le še nadzirale razliko, v vratih je uspešno Mišo Marinček zamenjala Sergeja Stefanišin, ki je še nadaljevala bero obramb. Ines Amon je s svojim prvencem v evropskih tekmovanjih dosegla zadnji 28. zadetek Krimovk in slavje se je lahko začelo.

Šest zadetkov sta danes nabrali Mirjeta Bajramoska in Polona Barič. Aneta Benko jima je sledila s petimi, Elizabeth Omoregie se je ustavila pri štirih. Nina Jeriček je zadela trikrat, Laura Kamdop dva. Tamara Georgijev in Ines Amon sta prvo letošnjo evropsko tekmo sklenili z enim zadetkom.

RK Krim Mercator – Iuventa Michalovce 28:22 (14:10)
ŠD Kodeljevo, 800. Sodnika: Brkić, Jusufhodžić (oba Avstrija)

RK Krim Mercator: Georgijev 1, Benko 5, Blažević, Milanović Litre, Jeriček 3, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 6, Marinček, Omoregie 4, Koren, Pandžič, Barič 6, Kamdop 2, Amon 1, Zrimšek.
Iuventa Michalovce: Alvares, Chernova, Holesova 2, Stefanikova, Kisikova, Rebicova 1, Nagyova 2, Habankova 2, Levchenko 5, Schuster 3, Wollingerova 4, Dziurova, Dubautsova, Bajciova, Medvedova, Perederiy 3.

Sedemmetrovke: Krim 6 (5), Michalovce 4 (2)
Izključitve: Krim 10 minut, Michalovce 6 minut

Po dolgem in napetem srečanju je na drugi polfinalni tekmi slavil italijanski Indeco Conversano, z rezultatom 27:28. Že presrečni obrazi italijanskih rokometašic in popolnoma poklapane Poljakinje so dokaz, kakšno presenečenje so pripravile Italijanke. Tekma za tretje mesto se bo začela ob 14.00, finalna ob 17.00.

Nedelja, 11. septembra:
ob 14.00: Iuventa Michalovce – MKS Selgros Lublin
ob 17.00: RK Krim Mercator – Indeco Conversano

Polona Barič, poleg Mirjete Bajramoske s šestimi zadetki najboljša strelka tekme: »Na nasprotnice smo bile zelo dobro pripravljene, poznale smo vse njihove akcije in jih tudi uspešno zaustavljale. Napad je deloval odlično in verjamem, da bo podobno tudi v finalu. Vratarke bodo ponovile današnje delo in lahko se nadejamo uvrstitve v Ligo prvakinj.«

Miša Marinček, ki je prvo evropsko tekmo sklenila z 12 obrambami : »Po superpokalu, ki smo ga dobili so kvalifikacije naš drugi pomemben cilj letošnje sezone. Mislim, da smo tekmo otvorile zelo dobro in tako nadaljevale tudi v drugem polčasu. Po prednosti z osmimi zadetki v prvem polčasu smo že začele nekoliko ohranjati moči za jutrišnje finale. Čez 24 ur nas čaka nova odločilna tekma, sedaj nas čaka analiza nasprotnikov, jutri pa boj na vso moč.«

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: »Nadzirali smo potek tekme, a psihološko je bilo vseeno težko. Od nas se je pričakovala samo zmaga, a na takih tekmah lahko zmaga kdorkoli, tokrat smo to bili mi. Z mislimi smo že pri finalu, ki bo zagotovo še težji. Želja je, da se uvrstimo v Ligo prvakinj, po prvi tekmi nam ne bo nič lažje.«

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.