Liga prvakinj, prihajamo!

Krimovke so se še 22. zapored uvrstile v skupinski del evropske Lige prvakinj! Po zanesljivi polfinalni zmagi proti Iuventi, so se Krimovke pomerile še proti presenetljivim finalistkam, italijanskemu Indeco Conversanu in visoko slavile z rezultatom 37:16. Ko ima nasprotnik po prvih 15. minutah na računu le en zadetek, je jasno, da obramba deluje in tokrat je bilo tako. Miša Marinček je že na polčasu zbrala 14 obramb!

Sedem zaporednih zadetkov, po 12. minutah pa že 10:1. Delovala je obramba, deloval je napad in tako odlično je kar prehitro minilo celotno srečanje. Trener Uroš Bregar je sicer opozarjal na veliko italijansko presenečenje, a vsa skrb je bila odveč. Priložnost za igro so že v prvem polčasu dobile vse Krimovke, strelsko pa se je najbolje izkazala Laura Kamdop, ki je v zadetek pretvorila vseh sedem žog, ki jo je prejela v roke! 20 zadetkov po prvi polovici igre in razlika kar 13 zadetkov, sta govorila sama zase.

V drugem polčasu se zgodba ni kaj dosti spremenila. Krimovke so še naprej vestno opravljale naloge v obrambi in napadu, v vratih so se izmenjale vse tri vratarke. Tudi Sergeja Stefanišin in Amra Pandžič nista razočarali, z lepimi obrambami sta navijače večkrat dvignili na noge. Krimovke so do konca tekme prednost povišale že na zavidljivih 21 zadetkov razlike, slavile z 37:16 in se z eno najvišjih razlik še 22. zapored uvrstile v elitno Ligo prvakinj!

RK Krim Mercator – Indeco Conversano 37:16 (20:7)
ŠD Kodeljevo, 800. Sodnika: Brkić, Jusufhodžić (oba Avstrija)

RK Krim Mercator: Georgijev 3, Benko 5, Blažević 3, Milanović Litre 4, Jeriček 1, Hrnčič 1, Stefanišin, Bajramoska, Marinček, Omoregie 5, Koren, Pandžič, Barič 5, Kamdop 7, Amon 3, Zrimšek.
Indeco Conversano: Giona, Duran Morens 7, Caccioppoli, Barani 1, Rotondo 4, Chiarappa, Albertini 1, Bertolino, Moroca, Di Pietro, Lo Greco 1, Ganga, Babbo 2, Romualdi.

Sedemmetrovke: Krim 2(1), Conversano 1(1)
Izključitve: Krim 6 minut, Conversano 2 minuti

Krimovke bodo v skupinskem delu Lige prvakinj igrale v skandinavski skupini. V Stožice namreč prihajajo norveški Larvik, danski Esbjerg in švedski Sävehof. Krimovke prva tekma čaka 15. oktobra, gostovanje na Esbjergu se bo začelo ob 14. uri.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: “Cilj je bil dve zmagi na tem turnirju, to smo dosegli. Saj veste, kako je. Glede na slabe finančne čase za šport imamo vseeno najmanj 12 tekem zagotovljenih v evropskih tekmovanjih. To je super za vse nas, za sponzorje, vse skupaj. Smo veseli.”
Ines Amon, ki je na svoji drugi evropski tekmi dosegla tri zadetke: “To je izjemno! Uvrstitve v Ligo prvakinj smo se izredno želele in zdaj jo imamo. Če bomo vsako tekmo odigrale, kot danes, je pred nami lepa sezona. Nasprotnice v Ligi prvakinj igrajo zares dobro in atraktivno. Potovanja bodo dolga, a naša motivacija bo še večja!”

1. mesto – skupinski del EHF Lige prvakinj: RK Krim Mercator
2. mesto – 3.krog Pokala EHF: Indeco Conversano
3. mesto – 3.krog Pokala EHF: MKS Selgros Lublin
4. mesto – 2.krog Pokala EHF: Iuventa Michalovce